Hlavní navigace

Zvyšte inteligenci Amazon Echo pomocí Alexa Routines! - 5.díl

13. 6. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Velmi zdařilý nástroj pro automatizaci otevírá chytrému reproduktoru Alexa nové možnosti. Zkuste je využít i vy!

Předcházející díl

 

Jednou z nejpovedenějších funkcí inteligentních reproduktorů Amazon Echo je bezpochyby funkce rutin (Routines). Tyto rutiny vám totiž umožní pomocí jednoho hlasového příkazu provést najednou několik operací namísto standardní jedné operace. Jednotlivé operace dokonce můžete automatizovat, a to, aniž byste vůbec museli promluvit.

Konfigurace rutin u Alexy a jejich využití na maximum není jen tak, bez práce a trochy kreativity to prostě nepůjde. Nicméně jsme pro vás připravili vše potřebné, co potřebujete k tomu, abyste si mohli vymyslet své vlastní rutiny.

Omezení (a jak se s nimi vypořádat)

I přesto, že se rutiny Alexa Routines snadno jak konfigurují, tak používají, mají svoje nemalá omezení, které se projeví zejména v okamžiku, kdy je začneme srovnávat s rutinami pro Asistenta Google u reproduktorů Google Home.

V první řadě neexistuje žádný způsob, jak Alexu donutit vy konávat vlastní hlasové příkazy. Namísto toho jste omezení na to, co je dostupné v nabídce Actions, což znamená, že rutiny nemůžete použít k automatizaci přehrávání videa na zařízeních Fire TV, nemůžete komunikovat s dovednostmi (skills) třetích stran, nebo přehrávat svou vlastní sbírku hudby z mediálních serverů, jako je například Plex. Rutiny Alexa Routines rovněž nepodporují přenos zvuku do více místností (multi-room audio), takže jakékoliv rutiny obsahující hudbu jsou omezeny na jeden reproduktor.

Naštěstí se některé nedostatky rutin Alexa Routines dají nějakým způsobem obejít. Co se týče ovládání světel, Alexa Routines nedokážou naráz ztlumit více světel, které jsou součástí skupiny. Tato vada se dá obejít tak, že do rutiny přidáte každé světlo zvlášť a pro každé světlo také zvlášť nastavíte jednotlivé úrovně jasu.

Další významné omezení se týká přehrávání hudby: Jde o to, že přehrání hudby je v rutině konečný příkaz, se kterým se už nic nedá dále dělat. Nelze tak například vytvořit hudbu k rannímu budíčku – hudbu, která bude hrát několik minut a poté se změní na jiný styl. Obejít se tento nedostatek dá pouze tak, že vytvoříte pro přehrání každého stylu hudby samostatnou rutinu a naplánujete spuštění druhé rutiny po té první.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?