Hlavní navigace

Zvyšte inteligenci Amazon Echo pomocí Alexa Routines! - 3.díl

11. 6. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Velmi zdařilý nástroj pro automatizaci otevírá chytrému reproduktoru Alexa nové možnosti. Zkuste je využít i vy!

Předcházející díl

 

Jednou z nejpovedenějších funkcí inteligentních reproduktorů Amazon Echo je bezpochyby funkce rutin (Routines). Tyto rutiny vám totiž umožní pomocí jednoho hlasového příkazu provést najednou několik operací namísto standardní jedné operace. Jednotlivé operace dokonce můžete automatizovat, a to, aniž byste vůbec museli promluvit.

Konfigurace rutin u Alexy a jejich využití na maximum není jen tak, bez práce a trochy kreativity to prostě nepůjde. Nicméně jsme pro vás připravili vše potřebné, co potřebujete k tomu, abyste si mohli vymyslet své vlastní rutiny.

Úprava rutin

Po nastavení akce přejděte do nabídky Edit Routine, kde můžete vytvořenou rutinu dále upravovat. Pokud chcete, aby se kromě jedné akce prováděla ještě nějaká jiná, pak klepněte na tlačítko se znakem plus (+), které se nachází vedle položky Add action a následně z nabídky vyberte další akci. Následně můžete stisknout a držet tlačítko =, které se nachází vedle každé z akcí a pomocí něhož můžete změnit pořadí provádění akcí, popřípadě můžete klepnout na akci samotnou, čímž ji upravíte.

Úprava vytvořené rutiny

U některých typů spouštěčů můžete rovněž nastavit, které ze zařízení Alexa bude poskytovat hlasový výstup. To nastavíte prostřednictvím sekce From. Zde můžete přímo vybrat konkrétní zařízení, nebo vybrat „zařízení, do něhož hovoříte“, což dokonce funguje i s aplikací Alexa ve vašem telefonu.

Nakonec nesmíme zapomenout na to nejdůležitější, a to na přepínač Enabled, který se nachází v horní části obrazovky. Přepnutím do polohy Off (Vypnuto) totiž rutinu zakážete, což znamená, že se dočasně nebude spouštět. Je to vhodné řešení pro případ, kdy rutinu nechcete spouštět a zároveň ji nechcete mazat.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?