Hlavní navigace

Zodpovídáme dotazy okolo nového Edge od Microsoftu (8)

30. 1. 2020

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Webový prohlížeč od Microsoftu, postavený okolo jádra Chromium, oficiálně dorazil, což s sebou nutně přineslo i otázky uživatelů, kteří možná netuší, co to pro ně znamená. Přinášíme odpovědi na ty nejčastější.

Předchozí díl

Můžeme otestovat Edge s využitím preview – například buildů Beta nebo Dev – na počítačích, které už mají nainstalovaný stabilní Edge?

Ano.

Stejně jako Chrome nabídne i Edge čtyři buildy, dle rostoucího pořadí stability jsou to následující: Canary, Dev, Beta a Stable. Na počítače s již nainstalovanou verzí Stable je možné nainstalovat jednu nebo více z prvních tří verzí.

Microsoft dokonce stanovil instalaci více buildů jako způsob, jak obejít problémy, s nimiž se uživatelé setkávají. „Můžete minimalizovat riziko testování pro uživatele, kteří si zvolili, že si nainstalují pre-release kanál,“ udává se v dokumentu podpory. „Například pokud máte uživatele, který používá kanál Beta, a vyskytne se problém, může přepnout na kanál Stable (stabilní) a pokračovat v práci.“

příloha_ovladnete_sva_data

Buildy Stable a Beta jsou obnovovány přibližně každých šest až osm týdnů (což znamená, že Edge 79 byl uveden jako Stable, a Beta byla „povýšena“ na verzi 80); verze Dev a Canary jsou pak aktualizovány týdně, respektive denně (obě jsou teď na verzi 81).

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?