Hlavní navigace

Zkuste místo monitoru použít televizní obrazovku - 2.díl

Sdílet

 Autor: (c) goodluz - Fotolia.com
Možná vás už někdy napadlo, zda by nebylo lepší místo klasického monitoru použít televizor, který mívá větší úhlopříčky a přitom nestojí až tolik peněz. Bohužel všechno má svoje „ale“ a nejinak je tomu i v tomto případě. Přečtěte si o výhodách i nevýhodách tohoto řešení!

Předcházející díl

 

Před několika měsíci jsme se zničehonic podívali na naše pracoviště, kde máme k počítači připojenu dvojici monitorů a povzdychli jsme si. Nechtělo by to jiný monitor? Nějaký větší monitor. Po hodině či dvou hodinách hledání 27palcových monitorů jsme najednou pohlédli do zasedací místnosti, kde byla televize a osvítila nás spásná myšlenka. Co kdybychom namísto kupování nového monitoru zkusili použít televizor HDTV s úhlopříčkou 32 palců?

Jak připojím a nastavím televizor?

Pokud konfigurujete televizor HDMI tak, aby vám posloužil jako druhý či třetí monitor, pak budete muset na svém počítači použít pro výstup DisplayPort. V tomto případě budete muset koupit redukci z DisplayPort na HDMI a připojit jej do vstupu HDMI na vašem  televizoru. Hlavní rozdíl mezi HDMI a ostatními digitálními signály spočívá v tom, že HDMI přenáší zvuk i obraz – pokud použijete DVI nebo VGA, budete muset připojit zvukový výstup z počítače k televizoru HDTV (nebo k externím reproduktorům) zvlášť. (DisplayPort pochodem rovněž přenáší jak obraz, tak i zvuk – stejně jako HDMI).

Ještě předtím, než začnete používat svůj televizor HDTV jako monitor, musíte zjistit, zda vaše grafická karta či integrovaná grafická karta podporuje rozlišení používané televizorem HDTV. Hodnotu rozlišení televizoru HDTV najdete v manuálu k tomuto televizoru. Vězte, že některé televizory HDTV Mohou používat poměrně nestandardní hodnoty rozlišení. Poté vyhledejte rozlišení podporovaná vaší grafickou kartou: klepněte na Ovládací panely > Zobrazení > Upravit rozlišení > Upřesnit nastavení > Zobrazit všechny režimy. V seznamu pak vyhledejte rozlišení používané vaším televizorem HDTV a vyberte jej.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?