Hlavní navigace

Zjistěte, kdo vlastní tuto podezřelou stránku - 3.díl

16. 7. 2019

Sdílet

 Autor: (c) Julien Eichinger - Fotolia.com
Pomoc při odhalování majitelů nejrůznějších internetových stránek vám nabízí ICANN a další databáze.

Předcházející díl

 

Navštívili jste někdy nějakou internetovou stránku, u které vás zajímalo, kde je umístěna jak ona, tak i její vlastník? Nebylo by tak skvělé, pokud by existovala nějaká služba, která by vám takové informace o internetových stránkách dokázala odhalit? Máme pro vás dobrou zprávu – taková služba existuje a my vám v tomto článku prozradíme, jak se používá.

Nástroje pro sledování podvodníků, seznamy podvodů a blokátory webů

Vzhledem k tomu, jak je obtížné se dostat k informacím poskytovaným službou WHOIS, existuje další možnost, která určitě stojí za zvážení. Jedná se o služby pro zjišťování internetových podvodů poskytované například národním úřadem pro ochranu spotřebitelů a následně o návody, které ukazují, jak se před takovými podvody ochránit a jak proti nim bojovat. Zároveň jsou k dispozici i seznamy známých podvodných firem.

Existují i legální organizace, které takové informace sledují a umožňují k nim uživatelům přistupovat zcela zdarma. Příkladem budiž Better Business Bureau´sScam Tracker, který umožňuje vyhledávání podle klíčových slov, typu podvodu, místa a data. Další zdarma odstupnou službou tohoto druhu ke Fake INet, kde rovněž najdete políčko pro vyhledávání podvodů. Sem stačí zadat adresu URL podezřelého webu a pokud se bude skutečně jednat o podezřelou stránku, pak ji Fake INet zobrazí. Mezi další zdarma dostupné služby podobného druhu pak patří Scam Detector nebo We Get Scammed For You.

 Seznamy podezřelých webů u služby Better Business Bureau

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?