Hlavní navigace

Získejte zpět ztracené soukromí na Facebooku

23. 5. 2010

Sdílet

Pomocí jednoduchého nástroje můžete rychle zjistit, jaké informace sdílíte a s kým je sdílíte. Poté stačí jen pár kliknutí, abyste své soukromí na Facebooku získali zpět.

V posledních dnech se v médiích objevilo mnoho poplašných zpráv o nedostatečné ochraně soukromí na Facebooku. Mluví se o tom, že dohled nad vlastním soukromím nefunguje, uživatelé jsou naštvaní, ale Facebook samotný se tím příliš nezabývá. S výše uvedenými fakty se nehodláme v dnešním článku nikterak přít, Facebook je určen pro komunikaci, sdílení informací a jako typický nástroj konceptu Web 2.0 zároveň ukrývá také některá bezpečnostní rizika.

Čtěte také: Facebook zasáhl extrémně nebezpečný virus, AVG hlasí již 300 000 útoků

Na druhou stranu ale Facebook ve skutečnosti poskytuje možnost chránit vaše osobní informace před tím, aby je objevil někdo cizí a mohl je zneužít. Jen o tom zatím nedává dostatečně vědět. Při důkladném zkoumání této společenské sítě ale zjistíte, že je v řadě různých částí Facebooku ukryto na 170 možností pro posílení ochrany soukromí. Pokud se vám je nechce složitě a zdlouhavě hledat, nabízíme vám rychlé řešení ve formě jednoduchého nástroje, který vše napraví za vás.

Tento šikovný nástroj se jmenuje ReclaimPrivacy (znovuzískání soukromí) - jeho název mluví za vše. Abyste ho získali, navigujte svůj internetový prohlížeč na webovou stránku www.reclaimprivacy.com a zhruba uprostřed stránky hledejte link popsaný jako "Scan for Privacy". Až ho najdete, jednoduše ho myší přetáhněte do lišty záložek ve vašem prohlížeči.

 

Nyní se přihlašte na svůj Facebook a otevřete link ze záložek. Okamžitě se spustí v horní části okna prohlížeče skener ReclaimPrivacy a začne pracovat. Po pár vteřinách pak přehledně zobrazí míru ochrany šesti oblastí osobních informací na vašem Facebooku. Každou ze zmíněných oblastí ReclaimPrivacy označí zelenou ("good"), žlutou ("caution" ) nebo červenou barvou (insecure). V případě, že naleznete nějaké nebezpečí, umožní vám jedním klikem myší této hrozbě zamezit nebo vás odkáže do příslušné části Facebooku, kde můžete nastavení změnit.

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

Díky tomuto šikovnému nástroji můžete rychle a snadno zabezpečit svůj Facebook. Takže hurá do toho!

Byl pro vás článek přínosný?