Hlavní navigace

Zbavte se ve Windows nechtěného software. Zn. rychle a zdarma

4. 1. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Program Bulk Crap Uninstaller je daleko efektivnější než nástroj Přidat nebo odebrat programy, který je standardní součástí operačního systému Windows.

Poté, co mě v operačním systému Windows 10 přestalo bavit řešit odinstalování programů pomocí neefektivní nabídky „Programy a funkce“, jsem se rozhodl prozkoumat alternativní možnosti hromadného odinstalovávání aplikací v operačním systému Windows. To mě přivedlo k užitečnému a rozkošně pojmenovanému programu Bulk Crap Uninstaller, který odvádí daleko lepší práci než nástroj pro odinstalovávání aplikací od firmy Microsoft, který je standardní součástí operačního systému Windows.

Vážení čtenáři, situaci na Ukrajině se věnujeme napříč servery, které spadají pod našeho vydavatele, společnost Internet Info. Nabízíme vám výběr některých textů:

POMOC PRO UPCHLÍKY

DOPADY NA ČESKÝ PRŮMYSL
EKONOMICKÉ SOUVISLOSTI
IT A KYBERBEZPEČNOST
RADY NEJEN PRO RODIČE

Samotný program Bulk Crap Uninstaller (BCU) není třeba instalovat. Stačí si stáhnout přenosnou verzi programu, rozbalit soubor stažený soubor archivu ve formátu ZIP kamkoli do počítače a spustit soubor programu, který se nachází v tomto archivu.

Jakmile projdete pomocí průvodce nastavením programu – mimochodem doporučuji ponechat téměř všechna nastavení beze změny – ocitnete se v hlavním seznamu všech nainstalovaných programů. Nyní v levém postranním panelu klepněte na možnost „Select using checkboxes (Vybrat pomocí zaškrtávacích políček)“ a vyberte všechny programy, které chcete odebrat.

Drobné upozornění: Protože je nástroj Bulk Crap Uninstaller mnohem komplexnější než výchozí odinstalátor systému Windows, může se stát, že objeví některé ovladače a další software, který vám pravděpodobně nebude vůbec nic říkat, nicméně je důležitý pro běh jiných aplikací. Programy tedy odstraňujte pouze v případě, že jste si jisti, že je nepotřebujete.

Jakmile si vyberete programy, které chcete z počítače odebrat, pokračujte v horním panelu, kde v nabídce vyberte buď možnost „Uninstall (Odinstalovat)“ nebo „Uninstall Quietly (Odinstalovat tiše)“. Když vyberete druhou možnost, pokusí se program Bulk Crap Uninstaller odstranit všechny vámi vybrané aplikace bez otravných výzev k odinstalaci.

příloha_ovladnete_sva_data

V obou případech nicméně program provede odstranění naprosto bez problémů, takže nikdy nebudete zaplaveni vyskakovacími okny. Ve výchozím nastavení aplikace také vytvoří bod obnovení systému, takže pokud byste omylem odstranili nějaké důležité programy, vždy se můžete vrátit k předchozímu stavu. Na konci celé operace rovněž budete mít možnost odstranit i související soubory registru.

BCU v žádném případě není jediným programem tohoto druhu, ale osobně oceňuji, že je zdarma, má otevřený zdrojový kód, a neobsahuje žádný vlastní bloatware. Na rozdíl od některých jiných nástrojů pro odstranění softwaru, které dokáží nadělat více škody než užitku, tento program skutečně dostojí svému názvu.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?