Hlavní navigace

Zatraktivněte si vzhled PC osvětlením sadou RGB - 9.díl

21. 7. 2017

Sdílet

 Autor: (c) bestshortstop - Fotolia.com
Chcete zapracovat na vzhledu svého počítače? Zkuste ho neotřelým způsobem nasvítit!

Předcházející díl

 

Když na Internetu navštívíte stránky nadšenců do skládání počítačových sestav, jako jsou například weby /r/battlestations nebo PCPartPicker, pak vám záhy bude jasné, jaké jsou v této oblasti nejnovější trendy co se týče vylepšování vzhledu stolních počítačů. Zjistíte totiž, že většina těch nejpovedenějších počítačových sestav je vybavena nějakou podobou LED osvětlení, přičemž konkrétní volba osvětlení je velmi pečlivě vybírána tak, aby výsledný efekt byl co nejpůsobivější a nejatraktivnější.

Je čas na trochu podívané!

Jedno varování předem: nastavováním různých variant osvětlení můžete trávit hodiny a hodiny! Záhy totiž zjistíte, kolik efektů je k dispozici a jak zábavné je si s nimi hrát. Doporučujeme vám, abyste nějakou dobu strávili experimenty s předem nadefinovanými nastaveními a teprve poté si vyladili nastavení LED osvětlení přesně podle svých představ.

Naprostá většina řídících prvků nabízí celou řadu předem nastavených světelných efektů

U aplikace NZXT CAM se jednotlivé efekty nachází pod pěti záložkami: Preset, Smart, Custom, Audio a Games. Řídící prvky jiných výrobců jsou na tom s efekty velmi podobně, pravděpodobně+ s jednou nebo dvěma vlastními efekty.

Jak je vidět ze obrázku výše, nachází se v nabídce Preset řada velmi oblíbených efektů, jako je například zobrazení jedné barvy, střídání barev, světlo svíčky, stmívání apod. Každý efekt se dá dále v případě potřeby dále ladit, přičemž se dá nastavit směr a rychlost efektu.

Pokud máte počítačovou skříň umístěnu na stole, pak by se vám mohlo hodit použití osvětlení pro informování o různých stavech, jako je například příliš vysoké zatížení procesoru počítače nebo grafické karty, nízká hodnota pro frame rate apod.

LED osvětlení je možné použít i pro upozorňování na různé systémové události, jako je například příliš vysoká teplota procesoru

Fanouškům hudby by se zase mohlo hodit, pokud by měli osvětlení synchronizováno se zvukovým výstupem, mohou si nastavit barvy do rytmu a třeba hlasitosti hudby, pomocí barev mohou znázorňovat úroveň basů a spoustu dalších parametrů.

Osvětlení počítače je možné synchronizovat i s poslouchanou hudbou a zvýraznit si tak zážitky z poslechu

Dalším zkoumáním záhy přijdete na to, že existuje spousta možností pro jemné vylaďování osvětlení, že je možné používat profily osvětlení určené přímo pro konkrétní hry a mnoho dalšího. Už samotné prozkoumávání a experimentování s tak pestrou paletou možností je samo o sobě velmi zábavné.

Experimentujte a hrajte si. Možnosti jsou takřka nekonečné

příloha_ovladnete_sva_data

Pokud jste někdy toužili po třeba trochu tajemném vzezření svého počítače, kterého byste chtěli dosáhnout určitou kombinací barev, pak vězte, že to nikdy nebylo jednodušší. Už i sestavy určené pro začátečníky disponují skvělými projekty a vzhledem k tomu, co se dnes na trhu nabízí, máte vlastně problém jen jediný, a to ten, kdy přestat!

 

Byl pro vás článek přínosný?