Hlavní navigace

Zatraktivněte si vzhled PC osvětlením sadou RGB - 1.díl

13. 7. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Chcete zapracovat na vzhledu svého počítače? Zkuste ho neotřelým způsobem nasvítit!

Když na Internetu navštívíte stránky nadšenců do skládání počítačových sestav, jako jsou například weby /r/battlestations nebo PCPartPicker, pak vám záhy bude jasné, jaké jsou v této oblasti nejnovější trendy co se týče vylepšování vzhledu stolních počítačů. Zjistíte totiž, že většina těch nejpovedenějších počítačových sestav je vybavena nějakou podobou LED osvětlení, přičemž konkrétní volba osvětlení je velmi pečlivě vybírána tak, aby výsledný efekt byl co nejpůsobivější a nejatraktivnější. Nicméně jako u všeho platí i zde jednoduchý fakt, že co se jednomu líbí, druhému připadá naprosto odpudivé.

Stolní počítač NZXT Noctis 450 ROG vybavený LED osvětlením

Pravdou je, že pokud jste dříve chtěli osvětlit počítačovou skříň, měli jste v podstatě jen jednu možnost, a to použití katodových trubic. Nalezení vhodných katodových trubic bylo poměrně obtížné, nemluvě o problémech s vedením kabelů. V současnosti je na trhu k sehnání dostatek nejrůznějších sad obsahujících LED svítivé diody, takže cesta k osvětlení počítače je daleko jednodušší.

Nejjednodušší řešení: osvětlení integrované v počítačových komponentách – počítačové skříně a základní desky

V tomto článku se později dočtete o tom, jak máte otevřít počítačovou skříň a pro osvětlení použít LED pásky, větráček s osvětlením a samostatný řídící prvek pro konkrétní nastavování osvětlení. Pokud ale s osvětlováním počítače začínáte, popřípadě pokud chcete osvětlit svůj počítač jen velmi decentně, máte k dispozici i jednodušší řešení.

Jde o to, že naprostá většina známých výrobců počítačového hardwaru (a platí to zejména pro ty, co se specializují na počítačové komponenty určené pro hráče počítačových her), často nabízí počítačové komponenty, které již mají v sobě integrovány RGB LED diody. Setkat se tak můžete třeba s počítačovými skříněmi s integrovaným osvětlením, jako je například počítačová skříň NZXT Noctis 450 ROG (viz obrázek výše). RGB LED diody včetně aplikací pro řízení osvětlení jsou ovšem integrovány i u některých řad základních desek, jako je třeba Gigabyte Aorus, Asus ROG Strix nebo MSI Gaming Pro.

Základní deska MSI Z270 Gaming Pro Carbon

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?