Hlavní navigace

Zájem o Google Chrome upadá

11. 9. 2008

Sdílet

O nový internetový prohlížeč Google Chrome byl po uvedení velký zájem. Ten však pomalu opadá a počet uživatelů Chrome začíná pomalu klesat.

ICTrocenka

O situaci ohledně popularity prohlížeče Google Chrome jsme vás již informovali.

Ihned po vydání se prohlížeč stal browserem s nejrychlejším nárůstem používanosti v historii a překonal hranici jednoho procenta. Růst rychle pokračoval i v dalších dnech a nový prohlížeč od Googlu, který je stále pouze ve veřejné betaverzi, se zastavil až někde u dvou procent tržní penetrace. Poté jej však řada zvědavců vyzkoušela, a podle očekávání se navrátila ke svému původnímu prohlížeči.
Kvůli tomu v posledních dnech podíl flashového prohlížeče Google Chrome stále padá, momentálně se pohybuje okolo 0,7 %, což je na úplně nový prohlížeč stále skvělý výsledek. Naopak s každým dnem se lepší kompatibilita prohlížeče a téměř denně na prohlížeč vycházejí nové aktualizace a záplaty. Doufejme, že si Google tento trend udrží, a stane se tak jedním z nejudržovanějších prohlížečů.

Pokud jste nový Chrome ještě nevyzkoušeli, zkuste ho také. Stejně tak doporučuji včerejší článek kolegů o Google Chrome a jeho konkurentech.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?