Hlavní navigace

World of Warcraft: Cataclysm trhá rekordy

14. 12. 2010

Sdílet

Třetí rozšíření populární MMORPG hry World of Warcraft s podtitulem Cataclysm překonalo dosavadní prodejní rekord svého předchůdce nesoucího název Wrath of the Lich King.

Dle otcovské společnosti Blizzard Entertainment se za prvních 24 hodin od uvedení na trh prodalo více než 3,3 milionu kopií, což z titulu WoW: Cataclysm učinilo nejrychleji prodávanou PC hru všech dob. Dosavadní rekord, který držel předchozí datadisk Wrath of the Lich King, tak byl překonán o více než 500 000 prodaných kopií.

V GameStopu, jednom z největších amerických herních prodejních řetězců, překonalo během svého prvního dne rozšíření Cataclysm i prodejnost takového trháku, jakým je StarCraft II: Wings of Liberty.

Snad největší změnou, kterou svým hráčům Cataclysm přináší, je kompletně nová podoba fantasy světa Azeroth, jež byl zničen k nepoznání. A jak to tak vypadá, je tato změna velkým lákadlem pro celou řadu příznivců. Celosvětová základna předplatitelů se od 7. prosince, kdy byl prodej Cataclysmu zahájen, rozrostla na 12 milionů hráčů.

Byl pro vás článek přínosný?