Hlavní navigace

Windows Search 4.0 byl právě uvolněn Microsoftem

5. 6. 2008

Sdílet

Microsoft uvolnil ke stažení službu pro okamžité vyhledávání Windows Search 4.0 (RTW). Uživatelé tak nyní do rukou dostávají nástroj pro pokročilé vyhledávání v souborech uložených v počítači.

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft uvolnil ke stažení službu pro okamžité vyhledávání Windows Search 4.0 (RTW). Uživatelé tak nyní do rukou dostávají nástroj pro rychlé, bezpečné a pokročilé vyhledávání v souborech uložených v počítači, jako jsou dokumenty, e-mailové zprávy, fotografie apod. Firemní zákazníci a IT manažeři zase získávají nástroj, který jim umožní zvýšit efektivitu při prohledávání dat v rámci firemní sítě, nastavit oprávnění uživatelům podle jejich pracovního zařazení a celkově tak přispět k větší efektivitě společnosti. Windows Search 4.0 je od dnešního dne k dispozici ke stažení prostřednictvím Microsoft Download Centra.


Windows Search 4.0 je určen pro systémy Windows Vista SP1, Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP2, Windows Server 2008 a Windows Home Server. Kromě výše zmíněných vyhledávacích funkcí přináší v pořadí již čtvrtá verze Windows Search tato vylepšení:

· Vylepšení výkonu a spolehlivosti.
· Vyhledávání v souborech šifrovaných prostřednictvím EFS.
· Rozšířené skupinové politiky, zahrnující politiky pro lokálního uživatele.
· Vylepšení výkonu on-line indexování poštovních schránek a lepší výsledky vyhledávání s minimálním dopadem na zatížení Exchange Serveru.
· Podpora vyhledávání napříč poštovními schránkami s delegovanými přístupovými právy.
· Využití indexu na vzdáleném počítači ve všech podporovaných systémech Windows, podpora přesměrování uživatelského profilu a dotazů mezi počítači.

Windows Search 4.0 si můžete stáhnout na této adrese:
· http://download.microsoft.com

· Česká verze pro 32bitový systém Windows Vista SP1: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=BC28ED7F-C51B-49CD-B505-95B91B453284&displaylang=cs

· Česká verze pro systém Windows XP SP2/SP3: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=cs&FamilyID=55c18cb3-c916-4298-aba3-5b98904f7cda


Během následujících měsíců bude Windows Search 4.0 k dispozici rovněž prostřednictvím služby Windows Update, a to jako volitelná aktualizace pro systém Windows XP a jako doporučená aktualizace pro systém Windows Vista SP1.

Podrobnější informace o nástroji Windows Search 4.0 naleznete na stránce: http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/desktopsearch/choose/windowssearch4.mspx (anglicky).

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?