Hlavní navigace

Western Digital uvádí nové notebookové disky

14. 9. 2008

Sdílet

Společnost Western Digital v těchto dnech uvádí na trh nové notebookové vysokokapacitní pevné disky Scorpio Blue s kapacitou až 500GB.

Po několika měsících tak dohání konkurenční Hitachi, které své první 500GB disky pro notebooky představilo již v květnu. Novinka od Western Digital se jmenuje Scorpio Blue (WD vyrábí ještě 7200 ot/min disky Scorpio Black) a bude se vyrábět ve dvou provedeních - 400 a 500GB. Díky takto vysoké kapacitě budou nové disky bohužel patřit k těm pomalejším s pouze 5400 otáčkami za minutu. Stejně tak vyrovnávací paměti je v novém disku pouze 8MB. Naopak potěší plotny, které jsou v disku pouze dvě s kapacitou 250GB.
"Western Digital pokračuje v zásobování mobilního trhu velkými disky, které jsou k dispozici kdykoliv a kdekoliv našim zákazníkům. Výrobci notebooků stále zlepšují své stroje přidáváním nových a nových programů a funkcí, které jsou stále náročnější na kapacitu pevného disku. Nové disky Scorpio Blue poskytují těmto programům maximální možnou kapacitu při zachování vysoké spolehlivosti typické pro disky Western Digital," prohlásil Jim Morrsi, viceprezident a generální manažer notebookových disků WD.

Nové disky se již dostávají na trh za doporučené ceny 190 amerických dolarů (3400Kč) za 400GB verzi a 220 amerických dolarů (3900Kč) za 500GB verzi.



- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?