Hlavní navigace

Warhammer: Mark of Chaos

30. 9. 2005

Sdílet

Vynikající fantasy svět Warhammeru po několika letech opět proniká mezi počítačové hráče. Tentokrát jej servírují tvůrci Armies of Exigo v chystané realtimové strategii, jež bude zaměřena převážně na drsné válčení. Grrrrrr!

Realtimová strategie z lákavého fantasy světa Warhammeru udeřila jako blesk z čistého nebe a zvedla náladu všem, kteří si ještě pamatují na stařičký Dark Omen. Chystaná novinka od tvůrců RTS Armies of Exigo vyjde sice až na konci příštího roku, ale již nyní vypadá skvěle a už se jí nemůžeme dočkat.

Warhammer: Mark of Chaos, jež si pod ochrannou ruku bere společnost Namco, nabídne singleplayerové kampaně i podporu multiplayeru s mnoha různými módy. Na začátku hry si zvolíte ze čtyř armád z prostředí Warhammeru: Empire, High Elves, Chaos a Skaven. Výběrem v podstatě určíte, zda budete stát na straně dobra (Impérium) nebo zla (Chaosu) a vrhnete se do boje proti zákeřným nepřátelům. Jak již dnes bývá zvykem, jednotlivé rasy se od sebe výrazně liší a nabídnou různé jednotky a strategie. V průběhu hry armádu posílíte dalšími žoldáky z řad orků, trpaslíků, vampírů, goblinů a dalších fantastických stvoření, mezi nimiž nebudou chybět šampióni, lordi a hrdinové se speciálními schopnostmi a vlivem na ostatní jednotky. Celkem hra přinese 17 různých armád.

Vývojáři z Black Hole Entertainment se soustředí hlavně na válčení a klasickou těžbu surovin a budování základny odsouvají na druhou kolej. Samotnou hru lze rozdělit do dvou základních částí: taktické a válečné. Zatímco v první jmenované budete rozmísťovat armády, budovat základnu a provádět další strategická rozhodnutí, v bitevní vřavě se vrhnete na příslušné bojové pole a rozpoutáte krvavou řež. I zde bude samozřejmě na prvním místě strategie a zvolená taktika.

Nový Warhammer poběží samozřejmě kompletně ve 3D a umožní hráčům libovolně zoomovat a otáčet kamerou, aby měli co nejlepší přehled o situaci na bojišti. Budete-li rozdávat příkazy, jistě vám přijde vhod co možná největší oddálení. Když se však budete chtít kochat skvělými detaily, klidně si pohled přiblížíte a budete sledovat, jak to rozzuřeným orkům sekne. A aby toho nebylo málo, pro potěchu vašich hladových očí si budete moci vzhled jednotek v armádě i dále upravovat. Už aby to bylo!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku