Hlavní navigace

Vyrobte si Raspberry Pi konzolu pro hraní retro her - 8.díl

27. 3. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zatoužili jste si zahrát nějakou starou hru a nemáte na čem? Ukážeme vám, jak si můžete jednoduše a také levně vyrobit herní konzolu založenou na populárním Raspberry Pi.

Předcházející díl

 

Dvacet let snili všichni, kdo mají rádi retro hry, o tom, zda by bylo možno vyrobit univerzální herní konzolu, na které by bylo možno hrát hry z různých herních systémů. Tímto ideálním řešením měla být levná, snadno ovladatelná konzola, která by se dala ovládat pomocí gamepadu a kterou by bylo možné připojit k televizoru.

Krok 4: Sestavení hardwaru

Deska Raspberry Pi a krabička

Složení krabičky obsahující uvnitř Raspberry Pi

Pokud jste při zakoupení destičky dostali jako součásti balení Raspberry Pi i hliníkové chladiče, je přesně nyní ten správný čas k tomu, abyste je usadili na dva hlavní čipy nacházející se na destičce Raspberry Pi.

Poté otevřete umělohmotný sáček obsahující oficiální krabičku Raspberry Pi a položte jednotlivé části krabičky na stůl. Následně opatrně vložte Raspberry Pi do krabičky a tu uzavřete. Nakonec na spodní část krabičky připevněte samolepicí pryžové nožičky.

Vyndejte kartu SD z počítače, v němž jste zapisovali obraz na kartu.

Vložte kartu microSD opatrně do slotu karty SD nacházejícího se ve spodní části Raspberry Pi. Raspberry Pi 3 obsahuje zasouvací slot karty SD (předchozí modely měly slot, do něhož se karta zaklapla), a proto ji zasouvejte pomalu. Popiska karty SD by přitom měla směřovat směrem ven od desky Raspberry Pi.

Zapojení všech komponent

Ještě předtím, než operační systém spustíte (Raspberry Pi nemá žádný vypínač, také bude zapnutý tak dlouho, dokud bude zapojen v zásuvce), připojte k Raspberry Pi kabel HDMI a ten následně připojte k monitoru nebo televizi.

Také připojte k Raspberry Pi klávesnici USB, popřípadě adaptér USB k bezdrátové klávesnici. Pokud máte drátový herní ovladač USB, pak jej připojte také. Pokud budete používat ovladač bezdrátový, pak v tuto chvíli s ním nic dělat nemusíte.

Budete-li pro připojení k Internetu používat drátové připojení, pak připojte ethernetový kabel do síťového konektoru nacházejícího se přímo na Raspberry Pi.

Nakonec je třeba připojit vlastní napájení. Vybalte proto svůj 2,5 A napájecí adaptér a připojte jej do zásuvky. Následně pečlivě zasuňte konektor microUSB do Raspberry Pi, čímž je spustíte.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?