Hlavní navigace

Vyčistěte si počítač pomocí těchto bezplatných programů! - 1.díl

24. 6. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Jaro je za námi a jarní úklid našeho počítače jsme zase nestihli. A přitom by počítač důkladnou očistu potřeboval jako sůl! Ještě štěstí, že existují šikovné nástroje, s nimiž odstraňování přebytečného balastu půjde téměř samo.

Jarní úklid -- to není příliš zábavné téma, a to ani tehdy, pokud jedná o úklid v počítači. Všichni navíc víme, že se netýká pouze počítače – je potřeba umýt okna, vyčistit okapy, pohnojit trávu a tak dále a tak dále.

Práce na počítači nicméně začíná být neúnosná, počítač je stále línější, na disku je stále méně místa a pořád na něco čekáme. Nejvyšší čas na pořádný úklid disku!

Oproti domácím pracem takový jarní úklid počítače naštěstí vyžaduje z vaší strany naprosto minimální aktivitu. V podstatě s těmi správnými pomocníky, které vám na následujících řádcích představíme, bude úklid počítače hračkou.

CCleaner Free

Ccleaner odstraní z vašeho počítače veškerý nepotřebný balast

Dnes již legendární nástroj CCleaner odstraní z pevného disku všechno haraburdí, které se na něm postupem času nashromáždilo, a  včetně dočasných souborů Internetu,výpisů systémové paměti, souborů typu LOG atd.

Po instalaci nástroje stačí stisknout tlačítko Analyzovat a poté již nechat program CCleaner pracovat. Po ukončení analýzy a odsouhlasení všeho, co vám program navrhuje odstranit, pak stiskněte tlačítko Spustit CCleaner a potvrďte svoje rozhodnutí stiskem tlačítka OK.

Pravděpodobně vás překvapí, kolik odpadu na pevném disku CCleaner nalezne. Po spuštění programu na našem počítači odstranil CCleaner nepotřebné soubory o celkové velikosti 1,6 GB.

PC Decrapifier

PC Decrapifier odstraní z vašeho počítače veškerý software, který se do něj často dostane při jeho sestavování, tzv. crapware

Pokud jste si před nedávnem koupili nový počítač nebo pokud jste se nikdy nezabývali tím, jak z počítače dostat software, který se do něj instaluje při jeho sestavování, tzv. crapware, pak zkuste program PC Decrapifier.

Tento program vyhledá n vašem počítači všechny zbytečné aplikace a poté vám nabídne jejich hromadné odstranění. Aplikaci ale můžete použít i pro odstranění všech programů, které již nechcete mít na svém počítači. PC Decrapifier tyto programy odstraní několika klepnutími myší.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?