Hlavní navigace

Víte, jak zkontrolovat historii u Asistenta Google?

8. 8. 2018

Sdílet

 Autor: google
Zobrazte anebo si poslechněte vše, na čem se ve vašem případě po podílel Asistent Google. Firma Google vám totiž umožní zobrazit vše, co Asistent Google slyšel a s čím vám pomáhal.

Stačí několik klepnutí myší a už se můžete doslova ponořit do historie svého Asistenta Google a v ní si takto zobrazit všechny příkazy, které jste mu zadali, všechny odpovědi, které vám poskytl a poslechnout si zvukové nahrávky toho, co všechno slyšel. Pojďte se podívat, jak na to!

Do hlavního seznamu se můžete dostat dvěma způsoby:

Prostřednictvím aplikace Google Home: Spusťte aplikaci Google Home a klepněte na ikonku hamburgeru (to je ta ikonka se třemi vodorovnými čarami, která se nachází v okně vlevo nahoře). Z rozevíracího seznamu, který se vzápětí zobrazí, pak klepněte na položku Moje aktivita a za okamžik se vám zobrazí seznam všech interakcí, které jste s Asistentem Google kdy měli.

Prostřednictvím webového rozhraní: Přesuňte se v internetovém prohlížeči na internetovou stránku s adresou myactivity.google.com, kde naleznete přehled veškeré vaší historie na Google. Po klepnutí na tlačítko se značkou + (plus), které se nachází pod panelem pro vyhledávání můžete provádět u Asistenta Google filtrování. Klepnutím na tlačítko pro vyhledávání pak můžete tímto způsobem získat výsledky týkající se pouze činnosti Asistenta Google.

V obou případech tedy ve výsledku uvidíte přehled všech aktivit Asistenta Google.

Do historie Asistenta Google se dostanete pouhými několika klepnutími myší

Klepnutím na podrobnosti pak získáte informace o tom, kdy byl dotaz vznesen a jakým způsobem – zda přes aplikaci Google na mobilním telefonu nebo prostřednictvím zařízení Google Home.

Pokud byl dotaz vznesen prostřednictvím aplikace, získáte rovněž informaci o umístění v době položení dotazu. Pokud byl dotaz vznesen přes Google Home, pak si můžete přehrát nahrávku toho, jak zařízení dotaz slyšelo.

Je úplně jedno, jestli Asistent Google odpověděl výsledky vyhledávání, odpovědí nebo vykonáním nějakého úkolu – bude uvedena totiž i příslušná podoba odpovědi.

příloha_ovladnete_sva_data

Některé z těchto údajů, které vám budou tímto způsobem poskytnuty, oceníte zejména tehdy, pokud se budete snažit zjistit, proč vás Asistent Google špatně slyší nebo vám špatně rozumí. My osobně jsme byli řadou nedorozumění dost frustrováni a až historie nám prozradila příčinu: nebyl to totiž mobilní telefon, který se nacházel přede mnou, kdo odpovídal na to, co jsme říkali, ale Google Home, který se nacházel ve vedlejší místnosti, který zaslechl příkaz tiše a s ozvěnou.

Firma Google vám umožňuje odstranit kteroukoliv položku v historii položených dotazů, popřípadě můžete bez problémů odstranit celou historii. Pokud nechcete raději ukládat vůbec nic, můžete shromažďování dotazů vypnout, a to přes řízení aktivit, které je svázáno pro každou položku se stránkou s podrobnostmi.

Byl pro vás článek přínosný?