Hlavní navigace

VideoStudio Ultimate 2022: Robustní program na editaci videa

13. 7. 2022

Sdílet

 Autor: VideoStudio
Chytré mobily v podstatě zničily vývoj fotoeditačních programů, podobně mrtvo najdeme také u videoeditačních softwarů. Jednou z mála pravidelně inovovaných videoeditorů je program VideoStudio, který se letos dočkal čísla 2022.

Stejně jako v minulosti, program existuje ve dvou verzích: Pro (69 dolarů) a Ultimate (89 dolarů). Je sympatické, že se cena již 4 roky nezměnila. Kdyby tomu bylo podobně i u běžných věcí v krámech, bylo by asi lépe.

Když vynecháme rozdíl v ceně, verze Ultimate má všeho o něco více – dvojnásobek templářů, filtů a přechodů hned o 500 více, nebo podpora více videokamer pro současné editování. Navíc dostaneme i některé funkce, například rozeznávání tváře.

Víc užitečnějších efektů

Co je nového? Některé efekty se vyměnily, ale především se zvýšila možnost si s videem opravdu vyhrát. Zmínil bych zejména Face Effects, což je v podstatě aplikace známá z fotoeditačních programů, jejichž cílem je udělat z průměrné ženy krasavici. Teď to konečně dokážeme i u videozáznamu.

GALERIE: Jak vypadá program VideoStudio

Objevila se i možnost dělat GIF. Pro dětiny (nebo nejmladší generaci videoeditorů) je zde možnost přípravy animovaných AR nálepek, takže můžeme někomu na obličej plácnout nálepku s psím čenichem nebo podobně. Titulky již nemusíme pracně psát, stačí je namluvit.

Zlepšila se možnost pohrát si s různými rychlostmi vznikajícího záznamu. O rozeznání tváře již byla řeč, program dostal podporu dalších formátů, např. HEVC MOV, PCM 5.1CH nebo GIF.

příloha_ovladnete_sva_data

Robustní, ale jednoduché ovládání

VideoStudio Ultimate 2022 je videoeditační software, který dokonale zkombinoval robustnost, jednoduché ovládání, bohatou nabídku efektů a příznivou cenu.

Od programu, který je na trhu již čtvrt století oprávněně očekáváme stabilitu a vyzrálost, což dostaneme. Nová verze je výtečný videoeditor, který se opět dočkal několika vylepšení. Klady z minulosti, zejména jednoduchost ovládání, bohatá nabídka a výtečná cena samozřejmě zůstaly.


  • Pro: Bohatá nabídka efektů, příznivá cena
  • Proti: V porovnání s videoeditací je zvuková editace méně rozvinutá
  • Celkem: 90 procent

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.