Hlavní navigace

Videohovory řeší Češi hlavně přes Teams, celosvětově jasně vede Zoom

13. 4. 2021

Sdílet

 Autor: EmailToolTester.com
Nejpoužívanější platformou pro videohovory se stal loni Zoom, v Česku ale vede aplikace Teams od společnosti Microsoft. Podíl Skype výrazně po celém světě klesl.

Ještě před rokem a půl zřejmě znali Češi, kteří se občas připojovali na dálku s pomocí videohovorů, především program Skype. Platforma, která je od roku 2010 pod křídly Microsoftu, bodovala především jednoduchostí a tím, že byla zadarmo. Kvalita obrazu i zvuku nebyla sice nic extra, ale pro běžné hovory to zcela stačilo.

Koronavirová pandemie ale vše změnila, jak ukazují data společnosti EmailToolTester. Firma analyzovala, jak se za rok 2020 změnil podíl jednotlivých aplikací pro videohovory. A jestliže před pandemií byl podíl Skype celosvětově 32 %, po roce je to už jen 7 %.

příloha_ovladnete_sva_data

Novým králem se naopak jednoznačně stala aplikace Zoom. Podle dat výše zmíněné společnosti dosáhl jeho podíl celosvětově téměř 49 %, na druhém místě je aplikace Google Meet (21,8 %) a na třetím Teams (14,5 %).

V jednotlivých zemích se ale pořadí může lišit. Zoom kraluje hodně v USA, Velké Británii nebo v Japonsku. V Evropě je v řadě zemí, je mezi nimi i Česká republika, populární především aplikace Teams. V Česku mají Teams podíl 32 %, Skype a Zoom mají shodně po necelých 22 %. Podrobný žebříček, jak na tom jsou jednotlivé země, můžete najít zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Pod autorským pojmem „Redakce“ se rozumí společná práce redaktorů serveru PCWorld.cz.