Hlavní navigace

Video: iPhone 4 nabídne přes 100 nových funkcí a vlastností

8. 6. 2010

Sdílet

Na včerejší konferenci WWDC 2010 byl představen nový Apple iPhone 4, a má co nabídnout!

 

(video)

 

Výkonný ředitel společnosti Apple, Steve Jobs, včera na vývojářské konferenci WWDC 2010 představil světu nový iPhone 4 těmito slovy: „V roce 2010 jsme učinili největší skok směrem vzhůru od původního iPhonu. Je mi ctí vám dnes představit iPhone 4 - čtvrtou generaci iPhonu. Nový iPhone nabídne přes sto nových funkcí a vlastností, nemáme však čas na všechny z nich, takže vám jich přiblížím osm. Osm nových vlastností iPhonu 4. První z nich je zcela nový design."

Telefon má tloušťku pouhých 9,3 mm a podle Applu je o 24 % tenčí než iPhone 3GS. Kovové boční hrany přístroje představují antény a podporují GSM, 3G, Bluetooth, Wi-Fi a GPS.

Kromě standardně umístěné kamery na zadní straně přístroje se nachází i jedna v přední části telefonu kvůli videohovorům - možnosti, kterou s nadšením Jobs předvedl spolu s designerem Applu Jony Ivem. FaceTime, jak je tato služba nazvána, je zatím dostupná pouze přes Wi-Fi. S fotoaparátem vzadu lze pořizovat 5MPx fotografie a natáčet 720p HD video rychlostí 30 fps. K editaci videa slouží aplikace iMovie.

iphone 4

Obrazovka telefonu má rozměry 3,5" a disponuje rozlišením 960x640 pixelů. Je tak mnohem ostřejší a na stejné ploše zobrazuje čtyřikrát více pixelů než předešlé modely.

A navýšena byla i výdrž přístroje na baterie, nyní můžete telefonovat až sedm hodin a šest hodin surfovat na internetu přes 3G sítě. Umožní vám také deset hodin surfování přes Wi-Fi sítě, 10 hodin sledování videa a 40 hodin poslouchání hudby.

příloha_ovladnete_sva_data

Při podpisu dvouleté smlouvy u AT&T v USA bude stát 16GB verze 199 dolarů a 32GB verze 299 dolarů. Předobjednávky započínají 15. Června a 24. června se iPhone 4 objeví na trzích v USA, Francii, Německu, Velké Británii a Japonsku. Do konce září by jej mělo být možno koupit v 88 zemích světa.

Podrobnější informace o novém iPhonu naleznete na sesterském magazínu HD World.

Byl pro vás článek přínosný?