Hlavní navigace

Varta 15 Minute Ultra Fast Charger

1. 9. 2007

Sdílet

Již v roce 2003 uvedla Varta na trh v té době světově nejrychlejší nabíjecí systém – řadu nabíječek 15 Minute...


Již v roce 2003 uvedla Varta na trh v té době světově nejrychlejší nabíjecí systém – řadu nabíječek 15 Minute Charge & Go. Nyní tuto řadu doplnila uvedením nové 15 minutové nabíječky 15 Minute Ultra Fast Charger.
Hlavní novinkou nabíječky 15 Minute Ultra Fast Charger je skutečnost, že za 15–20 minut nabije každou NiMh nabíjecí baterii (20 min na 2 700mAh baterie). Za 15 min tak můžete mít až 4 baterie připravené pro MP3 přehrávače, fotoaparáty a ostatní po energii žíznící zařízení. Dosud bylo možné dosáhnout extrémní rychlosti nabití pouze u baterií technologie IC3, ostatní baterie nabíječka dobíjela standardním způsobem v rozmezí až několika hodin.
Princip činnosti rychlonabíječky je založen na principu kontroly teploty, kdy tento mechanizmus kontroly chrání baterii proti zničení. Nabíječka kontroluje stav každé jednotlivé vložené baterie. Tím je eliminováno přebíjení a přehřívání baterie, které má dopad na životnost akumulátoru. Systém rozpozná například špatně vložené baterie, stejně jako běžné (nenabíjecí) baterie a zastaví nabíjení. Čtyři LED diody informují o stavu každé baterie individuálně.
Varta pro svoji novou prémiovou nabíječku nabízí standardně 3letou záruku. V prodeji budou dvě verze nabíjecího systému – nabíječka s dvěma 1 000mAh bateriemi (AAA) speciálně určená pro majitele MP3 přehrávačů. Druhá sada obsahuje nabíječku Ultra Fast, čtyři baterie (AA) a 12V autoadaptér. Doporučená prodejní cena je stanovena na 1 799?Kč.
www.varta.cz

Byl pro vás článek přínosný?