Hlavní navigace

uWízlo W paWučině

1. 1. 2006

Sdílet

Víte o nové stránce na internetu? Zašlete nám odkaz na adresu: pawucina@idg.cz www.rodina.cz Pod adresou se skrý...


Víte o nové stránce na internetu? Zašlete nám odkaz na adresu: pawucina@idg.cz

www.rodina.cz

Pod adresou se skrývá "každodeník" o dětech a rodičích. Je zde všechno možné, co vás zajímá v souvislosti se založením rodiny nebo jejím úspěšným zvládáním. Pokud jste opravdu v úzkých, není nic jednoduššího než poslat dotaz odborníkovi v oboru logopedie, psychologie, alergií a podobně. Můžete se radit i třeba s rodiči, kteří mají více zkušeností. Sekce jsou rozděleny podle stáří dítěte, rady zde začínají tím, co dělat před narozením dítěte, pokračují péči o novorozence, batole. Rovněž se můžete podívat na akce pro rodiče a děti. Chcete-li se zbavit nepotřebného kočárku či hračky, nebo takové věci potřebujete, navštivte místní bazar.

www.csfd.cz

Je to s trochou nadsázky možná to poslední, co zbylo z federace s našimi východními sousedy česko-slovenská filmová databáze. Kromě novinek v kinech, v televizi a na DVD nebo archivu filmů je tu i perlička pro kinofily biografie slavných herců a režisérů, českých i světových. Najdete zde 200 tisíc filmů v databázi, kolem 13 000 i s obsahem, na českém internetovém poli se jedná o server tematicky nejobsáhlejší. Můžete se i zaregistrovat, což otevírá možnost vytvořit si svou vlastní filmotéku, prodat či koupit nějaké DVD či videokazetu nebo diskutovat s ostatními uživateli. Zvolené filmy můžete hodnotit a přidávat vlastní komentáře.

www.golias.cz

Nově spuštěný server je zaměřen na rady a informace z oblasti audia/videa, mobilní technologie a filmu. V jednotlivých oborech se orientuje hlavně na recenze různých zařízení a jejich porovnávání, uživatel si potom na základě zde uveřejněných údajů může udělat vlastní úsudek o sháněném artiklu a podobné výrobky různých značek srovnávat na základě toho, které parametry mu vyhovují. Avšak server se nesnaží pomáhat pouze při výběru a nákupu různých přístrojů a příslušenství, ale i při jejich instalaci a provozu. Taktéž zde najdete obsahy různých časopisů zabývajících se danou problematikou. Je tu i speciální rubrika pro novinky. V sekci Servis je k dispozici on-line fotosběrna, rady pro spotřebitele, bazar DVD, mobilů, počítačů atd., praktický slovník pojmů i archiv obsahu časopisu Stereo&Video. Po kliknutí na ikonku Zajímavé odkazy se zobrazí reference nejen na výrobce spotřební elektroniky, setříděné podle abecedy.

www.rastaman.cz

Nejen pro vyznavače rasta kultury, ale i pro ty, kteří by se o tomto tématu chtěli něco dozvědět, je k dispozici stránka rastaman.cz. Tento server je hlavně o muzice stylu reggae a ska, jsou zde pozvánky na koncerty a upoutávky na nová alba. Přečíst si můžete recenze na tento hudební styl, ale i články na jiná témata. Zajímavostí je anglický výkladový slovníček jamajských výrazů v místním dialektu zvaném "patois". Ve fóru se můžete zapojit do diskusí především o již zmiňované muzice, ale i o filozofii rastafariánství. Je tu i bazar. A pokud byste třeba toužili po něčem novém, řekněme třeba po nějakém tričku s trikolórou (samozřejmě jamajskou nebo etiopskou) nebo po reggae či ska, není nic jednoduššího, než navštívit místní e-shop. A co nenajdete na rastaman.cz, najdete v odkazech. Nakonec si ještě přečtěte pár informací o "mekkách" rastafariánů, Etiopii a Jamajce.

www.drogy-info.cz

Asi nejobsáhlejší českou webovou stránku o drogách najdete na této adrese. Web je projektem Národního vzdělávacího střediska pro drogy a drogové závislosti, zřízenho vládou pro lepší informovanost veřejnosti o problematice drog a účinnější obranu proti těmto látkám. Autoři nehovoří pouze o drogách ilegálních, ale zabývají se i těmi povolenými a bohužel hojně užívanými, které mnozí za drogy už ani nepovažují. Kromě popisu vzhledu, účinků či rizik jednotlivých narkotik jsou na serveru umístěna znění zákonů a vyhlášek. Zajímavou součástí webu jsou interaktivní dotazníky, jejichž pomocí zjistíte, zda jste závislí na cigaretách, alkoholu, ale třeba i na patologickém hráčství. Pokud by vám v těchto testech vyšla pozitivní závislost (což je samozřejmě negativní záležitost), nabízí se zde různé metody pomoci a podpory, například odkazy na české on-line drogové poradny.

www.mapy-pruvodce.cz

Chystáte se do nějaké více či méně obvyklé destinace a nemůžete sehnat mapy či průvodce, které by vyhovovaly vašim představám? Takovým jako vy by se mohla hodit právě tato stránka. V nabídce jsou produkty 14 různých společností, mezi jiným atlasy, autoatlasy, mapy měst, mapy pro cykloturisty, lyžaře, turistické mapy, vodácké mapy a další. Také si tady můžete objednat turistické průvodce, a to nejen v češtině, ale často i v angličtině i z toho důvodu, že průvodce po mnohých zemích zatím bohužel v našem jazyce ještě nevyšly. Dalším artiklem je cestovatelský časopis Země světa, koupit si můžete i něco z archivu starších čísel. Pro ty, kteří chtějí krásy světa obdivovat v teple domova, je připraveno několik "pohyblivých obrázků" na DVD (včetně těch s technikou IMAX) i VHS, a také několik knih, plných fotografií z nejkrásnějších míst světa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku