Hlavní navigace

Uvízlo v pavučině

1. 11. 2008

Sdílet

Zavedení eura http://zavedenieura.cz Pokud se zajímáte o problematiku zavedení eura v Česku, pak vám můžeme d...


Zavedení eura
http://zavedenieura.cz

Pokud se zajímáte o problematiku zavedení eura v Česku, pak vám můžeme doporučit web http://zavedenieura.cz. Najdete zde seznam podmínek pro zavedení eura a aktuality o tom, jak tyto podmínky naplňujeme. Dále stránky obsahují mnoho užitečných informací o dopadech přijetí eura na běžné spotřebitele i podnikatele, ukázky mincí a bankovek apod.

Netmonitor
www.netmonitor.cz

Tento projekt se věnuje především výzkumu návštěvnosti velkých českých serverů, jako jsou zpravodajské deníky či známe internetové magazíny. Oproti podobným webům typu TOPlist jde více do hloubky a věnuje se sociodemografickému profilu českých návštěvníků internetu. Můžete zde tak zjistit nejen kolik lidí navštěvuje daný server, ale také jací jsou to návštěvníci.

Odersko
www.odersko.cz

I ta nejzapadlejší část naší země může být pro mnohé krásná, což je jistě případ Oderska. Zelená údolí, zalesněné kopečky, malebné vesničky plné historických památek – to jsou lákadla tohoto regionu. Na webu www.odersko.cz najdete spoustu tipů, které lokality navštívit, jak se sem snadno dostat, kde se dobře najíst či najít nocleh.

On-Line PDF
www.htm2pdf.co.uk

Zde najdete on-line nástroj, který vytvoří stahovatelný PDF snímek jakékoli stránky. Celý proces je velmi jednoduchý: stačí zadat URL stránky a jednou kliknout. Navíc si tuto utilitu můžete přidat do svého panelu nástrojů a konvertovat právě prohlíženou stránku do PDF jediným pohybem myši. Stránku jistě využijete, pokud potřebujete zachytit vzhled rychle se měnících stránek.

TeD
www.ted.com

Pokud patříte k lidem, kteří baží po sebevzdělávání, pak rozhodně navštivte server www.ted.com. Tento unikátní web funguje jako databáze rozhovorů a přednášek předních světových profesorů, vědců a učenců. Můžete tak vidět poutavé a zajímavé výklady mnoha výjimečných osobností, aniž byste museli navštívit posluchárnu některé ze světově proslulých univerzit.

Research Microsoft
http://research.microsoft.com/techfest/

Zajímáte se o výzkum nových technologií ve světě IT? Pak zavítejte na výše uvedené stránky, kde jsou podrobně popsány momentálně vyvíjené technologie společnosti Microsoft, které byly představeny na letošním TechFestu. Najdete zde například nástupce dotykového displeje – tzv. „průhledný“ displej, nebo systém lokalizování osob Geolife založený na GPS.

Bob Marley
www.bobmarley.kvalitne.cz

Pro milovníky reggae zde uvádíme zřejmě nejpovedenější české stránky o legendárním Bobu Marleyem. Najdete zde jeho podrobný životopis, řadu přepisů i záznamů rozhovorů s Bobem, rozsáhlou galerii a samozřejmě taky řadu textů a kytarových schémat mnoha písniček.

Červený trpaslík
www.cervenytrpaslik.cz

Pokud jste měli to štěstí vidět alespoň jeden díl britského kultovního seriálu Červený trpaslík, pak jistě oceníte tyto rozsáhlé stránky českých fandů sit-comu. Design sice není nikterak úchvatný, vynahrazuje to ale úplná databáze rozhovorů ze seriálů, seznamy nejlepších hlášek a nadávek, profily herců i postav, stáhnutelná hudba v MP3 a především skvělá komunita fanoušků.

Nepropásni
www.nepropasni.cz

Často máte chuť někam vyrazit, ale nevíte kam? Pak zkuste portál www.nepropasni.cz, který funguje jako databáze různých akcí – filmových a divadelních představení, sportovních utkání, výstav či koncertů. Velmi dobře je zde vyřešeno vyhledávání podle tří kritérii: typu akce, data a místa konání, což umožňuje velmi snadno najít ideální akci právě pro vás.

Encyklopedie života
www.eol.org

Encyklopedie života, jak je tento unikátní webový projekt nazván, je obdobou již téměř kompletní wikipedie. Najdete zde desetitisíce článků a fotografií živočišných i rostlinných druhů, které kdy žily na naší planetě. Na rozdíl od wikipedie jsou ale všechny zdejší záznamy autorizovány profesionálními biology.

Murphy
www.murphy.ic.cz

Existuje pouze jediný spolehlivě fungující zákon: „Pokud se může něco pokazit, tak se to pokazí.“ Jde o první ze sbírky tzv. Murphyho zákonů. Jistě jste se stali už mnohokrát oběťmi jednoho z nich, i když si to možná neuvědomujete. Zabrouzdejte na stránky českých obdivovatelů Murphyho a zjistíte, že ne o všech přírodních zákonech jste se učili ve škole.

Investujeme
http://investujeme.cz

Láká vás svět akciových trhů a investic? Tušíte zde snadný výdělek, ale nikdy jste neměli dost odvahy se o to pokusit? Server investujeme.cz vám díky zdejším odborným článkům a aktualitám může pomoci s orientací na burzách, hodnocením nastalých situací nebo třeba jen upozornit na dosud neznámé rostoucí akciové společnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku