Hlavní navigace

Uspěte si na chvíli v Creators Update své WiFi připojení!

5. 6. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Vypněte si na svém počítači své bezdrátové připojení k internetu a nechte si je po určité době automaticky zapnout.

Asi to znáte také – pracujete, seč můžete a najednou vás v plném nasazení začne k sobě lákat Facebook, Twitter a další vámi oblíbené služby. Jak je obtížné tomuto vábení odolat! Naštěstí existuje jedno – sice velmi razantní, ale účinné řešení. Stačí jednoduše vypnout bezdrátové připojení k Internetu na tak dlouho, dokud svou práci nedokončíte.

Pokud vám takové řešení není proti mysli, pak vězte, že Windows 10 Creators Update mají v sobě integrovánu novou funkci, která dokáže za vás automaticky připojit váš počítač k internetu. Ano, je to tak – dlaždice zajišťující vypnutí či zapnutí bezdrátového připojení má v Creators Update možnost dočasně uspat (a tím vypnout) vaše bezdrátové připojení k Internetu.

Tuto funkci najdete tak, že na Hlavním panelu klepnete na ikonku bezdrátového připojení, a v okamžiku, kdy se objeví panel s přehledem dostupných WiFi připojení, klepnete v levém spodním rohu na dlaždici pro bezdrátové připojení.

Za okamžik se zobrazí panel (viz obrázek). Standardně je na něm nastaveno, že se bezdrátové připojení k Internetu obnoví pouze v okamžiku, kdy sami klepnete na dlaždici při bezdrátové připojení. Existuje však zde i možnost automaticky zapnout bezdrátové připojení k Internetu, a to po uplynutí určitého časového intervalu. Stačí použít rozevírací seznam pod nápisem Znovu zapnout Wi-Fi.

Ve Windows 10 Creators Update si můžete na předem zadanou dobu uspat bezdrátové připojení k Internetu

V tomto rozevíracím seznamu si pak můžete vybrat, zda budete chtít automaticky obnovit bezdrátové připojení k internetu za hodinu, za čtyři hodinu, popřípadě za jeden den.

příloha_ovladnete_sva_data

Vzhledem k tomu, že se jedná o úplně novou funkci, je počet možností, které jsou k dispozici, značně omezen. Nicméně pokud se funkce "uspání" bezdrátového připojení k internetu osvědčí, je velmi pravděpodobné, že Microsoft do ní přidá další možnosti, nebo možná vám i umožní nastavit si vlastní dobu uspání bezdrátové konektivity. Zatím jsou k dispozici pouze časové intervaly jedné hodiny, čtyř hodin či 24 hodin, jak bylo ostatně zmíněno výše.

Vyberte si sami dobu, po kterou chcete být bez připojení k internetu a v klidu pracujte tak dlouho, dokud se připojenía s ním spojené vámi oblíbené služby zase nepřihlásí o slovo.

Byl pro vás článek přínosný?