Hlavní navigace

Umí víc než MP3

1. 12. 2006

Sdílet

Kartový přehrávač zvládá zvuk i obraz Acer MP150 Na trhu se objevují stále modernější MP3 přehrávače. Nab...


Kartový přehrávač zvládá zvuk i obraz Acer MP150


Na trhu se objevují stále modernější MP3 přehrávače. Nabízejí vyšší kapacitu, kvalitnější dobíjecí akumulátory a často také nové služby. Do této skupiny mobilních zařízení dnes patří i miniaturní MP3 přehrávač od společnosti Acer. Zařízení nese označení Acer MP150 a je vyrobeno v podobě ploché krabičky o rozměrech 83 x 46 x 14 mm. Hmotnost přehrávače činí pouze 56 g. Vzhledově se bude zařízení MP150 většině uživatelů zřejmě líbit. Minimálně kovový modrý pláštík nevypadá vůbec špatně.
Na vrchní části přehrávače se nachází čtvercový barevný OLED displej s úhlopříčkou zhruba 1,5". Rozlišení zobrazovacího panelu má hodnotu 180 x 180 bodů. Grafiku, obrázky nebo video lze zobrazit s barevnou hloubkou 262 tisíc barev. V blízkosti displeje se nachází kulaté tlačítko "Play/Pause", další ovládací prvky jsou pak umístěny na pravé a levé stěně plochého přehrávače. Uživatel může využít tlačítka sloužící pro přesun na následující a předchozí záznam/položku v menu, vypnutí a zapnutí produktu, tlačítko "Hold" (uzamčení ovládání), "Mode" a "Record".
Uvnitř zařízení se nachází procesor SIGMATEL STMP3503, který se stará nejen o dekódování klasických MP3 skladeb, ale zvládá i mnohem složitější úkony. Díky vyspělému firmwaru dokáže procesor přehrávat zvukové nebo hudební soubory ve formátu MP3, WMA či WAV, zobrazovat fotografie ve formátu JPEG a BMP a dokonce zvládne přehrávat video ve formátu SFM (konvertor videa do tohoto zvláštního formátu je přiložen na doprovodném CD, stejně jako ovladač pro Windows 98). Pokud by vám tyto dovednosti nestačily, můžete využívat univerzální přehrávač i jako digitální diktafon nebo dokonce jako knihovničku. Pro tento účel je možné do paměti zařízení nahrávat knihy v elektronické podobě a následně je na malém displeji zobrazovat. V neposlední řadě lze tento malý přístroj využívat jako přenosnou databanku. Samotné zařízení disponuje interní pamětí o kapacitě 1 GB. Díky integrovanému slotu pro SD kartu lze celkovou kapacitu dále rozšiřovat a záleží jen na vás, jakou SD kartu si přikoupíte. Stačí ji jen zasunout do slotu a v interních volbách bude dostupný další paměťový prostor. Pokud Acer MP150 připojíte pomocí USB kabelu k počítači, je možné využít chytrý MP3 přehrávač jako čtečku SD karet.
Při praktickém testování jsme byli potěšeni, že tak malé zařízení zvládá nejrozličnější služby. Acer MP150 lze připojit k počítači (s moderním operačním systémem) bez jakýchkoliv ovladačů to je rovněž příjemné. Na druhé straně bychom u produktu přivítali intuitivnější ovládání (např. s využitím křížového navigačního prvku), možnost zrychleně převíjet přehrávané video, možná by přišel vhod miniaturní reproduktorek a o něco větší zobrazovací displej. Cena produktu je přiměřená nabídce služeb.

Acer MP150

mnoho služeb
1GB interní kapacita
slot pro SD
rozměry ovládání, malý displej
Cena vč. DPH: 4 153 Kč
K testu zapůjčila firma: Acer, www.acer.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku