Hlavní navigace

Ukliďte si hlavní panel - 1.díl

18. 2. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ve spodní části pracovní plochy je jen omezené množství místa, a tak je třeba s ním zacházet co možná nejefektivněji.

Možná i vy máte hlavní panel přeplněný nejrůznějšími ikonkami a už jste si nejednou řekli, že by bylo maximálně vhodné jej důkladně pročistit.

Úvod

Pokud máte na počítači neustále spuštěnu spoustu aplikací, popřípadě pokud jste si na Hlavní panel řadu aplikací připnuli, pak pravděpodobně váš hlavní panel doslova přetéká tou spoustou ikon, která se na něm nachází. Ani všechny nevidíte. Co s tím?

Řešení, které se přímo nabízí, spočívá v tom, že několik aplikací jednoduše zavřete. Tím se hlavní panel pročistí a navíc se zvýší výkon celého počítače. Stačí navečer počítač vypnout a ráno jej zase zapnout.

Pokud ale je třeba, aby všechny programy, které máte na hlavním panelu, skutečně po celou dobu běžely, pak pro vás máme několikero alternativních řešení.

Za prvé můžete změnit způsob zobrazení běžících aplikací na hlavním panelu: Klepněte pravým tlačítkem na hlavní panel a z místní nabídky, která se vzápětí objeví, vyberte příkaz Vlastnosti. Na záložce Hlavní panel pak klepněte na rozevírací nabídku Tlačítka na hlavním panelu a zde vyberte některou z možností.

Nastavení Hlavního panelu

Na výběr máte tyto možnosti:

  • Vždy seskupit, skrýt popisky: Tato možnost šetří místem na maximální míru, protože ukazuje pouze jednu ikonku pro každou aplikaci a nezobrazuje žádné popisky.

Hlavní panel - seskupení ikon

  • Nikdy neseskupovat: Tato možnost plýtvá místem nejvíce. Pokud například máte otevřena čtyři okna internetového prohlížeče Google Chrome, zobrazí se na hlavním panelu čtyři ikonky Google Chrome a navíc u každého bude popisek, který na Hlavním panelu ubere další cenné místo.

Hlavní panel - bez seskupení ikon

příloha_ovladnete_sva_data

  • Seskupit při zaplnění hlavního panelu: Tato volba vyberte jedno z výše představených zobrazení, a to v závislosti na aktuálním stavu hlavního panelu.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?