Hlavní navigace

Tři nové Pixmy doplňují řadu inkoustových tiskáren Canon

Sdílet

Společnost Canon uvádí modely inkoustových tiskáren PIXMA iP1800 a PIXMA iP2500, které tvarem i barevným zpracováním doplňují řadu tiskáren Canonu z podzimu loňského roku. Na trhu se objeví i přenosná PIXMA iP90v.

Nová zařízení PIXMA iP1800 a PIXMA iP2500 nabízejí:
  • Nový, elegantní a přitažlivý design
  • Dostupný a rychlý tisk kvality fotolaboratoře se systémem ChromaLife100 pro mimořádnou životnost výtisků
  • Vyspělý systém kazety FINE zahrnující černý pigmentový inkoust pro čistý, ostrý text a velmi kvalitní inkoust na bázi barviva pro tisk fotografií
  • V dodávce Creative CD a matný fotografický papír Matte Photo Paper (iP2500)


Canon PIXMA iP1800

Podle vyjádření společnosti Canon tiskárnami PIXMA vyhovují domácímu tisku fotografií. Modely iP1800 a iP2500 jsou laděné do lesklého tmavě černého tónu s dokonale hladkým a nablýskaným povrchem; linie modelu iP2500 jsou „projmuty“ elegantními stříbrnými pásky. Tyto robustní a přesto elegantní modely jsou dokonalým doplňkem každé domácnosti.

Výtisky kvality fotolaboratoře jsou hotové v řádu sekund. Tisková hlava FINE, která z mikrotrysek vystřeluje na papír kapičky inkoustu o nepatrném objemu 2 pl, zhotovuje tisky vynikající kvality s maximálním rozlišením 4800 x 1200 dpi . Model iP1800, jehož předností je přesnost a rychlost, zhotovuje bezokrajové fotografie 10 x 15 cm (4” x 6”) za pouhých 70 sekund. Nová tiskárna iP2500 vytváří dokonalé fotografické tisky za 55 sekund. Modely též dosahují působivých rychlostí tisku: 20/16 str./min (černobíle/barevně: iP1800) a 22/17 str./min (černobíle/barevně: iP2500).


Canon PIXMA iP2500

Obě tiskárny PIXMA vstupní úrovně jsou dodávány s barevnou kazetou FINE a samostatnou černou kazetou s pigmentovým inkoustem. Tato kombinace zaručuje vysoce kvalitní tisk všech typů výstupu, včetně textu, webových dokumentů a fotografií. Se systémem ChromaLife100 mají navíc výtisky uložené v albu životnost až 100 let.

Kromě softwaru Canon Easy-PhotoPrint a Easy-LayoutPrint je s tiskárnou PIXMA iP2500 dodávána exkluzivní tvůrčí sada, jež obsahuje CD-ROM a 30 listů matného fotografického papíru. Na CD uživatel nalezne celou řadu podnětných tvůrčích nápadů. Zajímavá je doporučená pořizovací cena tiskáren, levnější model IP 1800 by měl být k dispozici za částku kolem 1350 Kč, dražší iP 2500 bude stát přibližně o 450 Kč více. Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Třetí představenou tiskárnou je vyšší verze dříve uvedeného modelu iP90, s novým označením PIXMA iP90v. Zařízení bude dodáváno ve dvou konfiguracích– s nebo bez soupravy baterie v balení. Přenosná tiskárna je vhodná svými rozměry a hmotností ideálním řešením například pro obchodníky a tvůrčí profese na cestách. Protože využívá výhod tiskové hlavy FINE , nabízí rychlý tisk dokumentů ve vysoké kvalitě. Stejně jako ostatní tiskárny PIXMA je i tento model plně vybavenou tiskárnou s tiskem kvality fotolaboratoře.


Canon PIXMA iP90v

PIXMA iP90v:
  • Absolutní novinka v oblasti přenosných tiskových zařízení – štíhlý, elegantní a odlehčený design nyní dostupný ve verzi s nebo bez soupravy baterie
  • Vysoce rychlý a velmi kvalitní tisk dokumentů a fotografií s technologií tiskové hlavy FINE a systémem ChromaLife100
  • Dokonalá připojitelnost včetně bezdrátového tisku z kompatibilních mobilních telefonů, osobních počítačů PDA, PC a fotoaparátů
  • Kompatibilní se systémy Windows a Mac
  • Dokonale přenosné zařízení

Přenosná tiskárna iP90v neváží více než 1,8 kg a svou výškou nepřesáhne 52 mm. Základna tiskárny je ve skutečnosti menší než papír velikosti A4, na který tiskne. Uživatel může vybírat ze dvou sad. Zařízení iP90v je dodáváno jako kompletní řešení přenosného tisku. Balení tedy obsahuje i soupravu dobíjecí baterie a nabíječky LK-51B (včetně baterie a příslušenství nabíječky). Tiskárnu lze zakoupit i bez baterie. Souprava dobíjecí baterie a stojanu CK-51B zahrnuje praktický stojan, který tiskárnu během dobíjení drží ve vertikální poloze, baterii a příslušenství nabíječky. Soupravu lze zakoupit samostatně. Stejně tak je samostatně k dispozici souprava baterie LK-51B.

Tiskárna iP90v nabízí všechny klíčové výhody tiskáren PIXMA včetně technologie tiskové hlavy Canon FINE. Mikrotrysky, které zajišťují maximální rozlišení 4800 x 1200 dpi, s dávkováním inkoustů 2pl kapičkami, rychlosti tisku se pohybují v hodnotách 16 str./min (u černobílého tisku) a 12 str./min (u barevného tisku).
Toto zařízení tiskne rychle a v kvalitě fotolaboratoře. Bezokrajové fotografie 10 x 15 cm v kvalitě fotolaboratoře jsou hotové za pouhých 81 sekund. Stejně jako u ostatních tiskáren PIXMA zajišťuje i u tohoto modelu systém ChromaLife100 až 100letou životnost fotografických výtisků (při jejich uložení do fotoalba).

Tiskárna se svojí výbavou – vestavěným IrDA a volitelným připojením Bluetooth (pomocí samostatně dostupné jednotky Bluetooth BU-10) – tvoří samotnou špičku bezdrátového připojení. Soubory lze odesílat přímo z kompatibilních PC, PDA nebo mobilních telefonů a ihned vytisknout. Svůj podnik si nyní můžete s sebou vzít i mimo kancelář. Model iP90v lze přes port USB snadno připojit k přenosnému nebo stolnímu počítači. S funkcí přímého fotografického tisku PictBridge vyhoví toto zařízení i těm nejnáročnějším požadavkům mobilního tisku.

Poznámka redakce: Řada PIXMA od Canonu již dva roky přesvědčuje zákazníky o tom, že inkoustové tiskárny a multifunkční zařízení mohou být líbivé, elegantní a poskytovat i vysoký výkon. Donedávna platilo, že černostříbrnou kombinaci najdete jen u řad s počáteční číslicí 3, 4 nebo 5. Teď se situace obrací a za pěknou tiskárnu nemusíte zaplatit víc než dva tisíce korun.

Foto: Canon

- - Václav Maletínský

Cloud24

Byl pro vás článek přínosný?