Hlavní navigace

Tři nové Need for Speed tituly pro tento rok

1. 2. 2009

Sdílet

Po vydání Undercoveru to v jednu chvíli vypadalo, jako že se nového přírůstku do rodiny Need for Speed jen tak nedočkáme. Opak je však pravdou!

 

Nové přírůstky budou a to rovnou tři! Po vzoru Spore se série Need for Speed podívá snad na všechny herní platformy v podobách různých herních titulů.

 

První a asi největší titul ponese název: Need for Speed: Shift. Kdo z vás čeká, že se dočká další rádoby filmové akce plné policie a různých kriminálníků, tentokrát zpláče nad výdělkem. Shift totiž bude realistikou hrou! Jakkoliv divně to zní, půjde hře o to, aby nám nabídla co možná nejrealističtější zážitek z jízdy. Postará se o to precizní grafika, propracované chování vozů a vypiplaný pohled z kabiny, jenž se sebou ponese možnost volně se za jízdy rozhlížet.

 

Pokud přece jenom nevěříte tomu, že by mohla v sérii Need for Speed existovat aspoň minimální míra realističnosti, vězte, že na hře pracují tvůrci GT Legends a GTR 2, což už samo o sobě zní celkem slibně.

 

Shift vyjde tento podzim pro PC, Xbox 360, PS3 a PSP.

 

Pokud vlastníte Nintendo DS, či Wii možná se budete spíše zajímat o Need for Speed: Nitro. Vedle realistického Shiftu bude Nitro zcela arkádovou záležitostí, ve které se autoři o realismus nebudou ani pokoušet. Prý nepůjde o nic ve stylu úspěšného Mario Cart, jelikož to by se jen těžko překonávalo. Autoři si chtějí vytvořit vlastní styl hratelnosti, který hodlají podepřít speciálně vytvořenou grafikou spolu s jízdním modelem, který sedne jak klasickým, ta příležitostným hráčům.

 

Nitro vyjde také na podzim.

 

Závěrem je tu jakási specialitka v podobě Need for Speed: World Online. Jak už z názvu vyplývá, půjde o multiplayerovou hru. Ovšem stejně jako třeba Battlefield: Heroes nebudete k jejímu hraní potřebovat peníze. Jednoduše si ji stáhnete a zapojíte se do celosvětových žebříčků, zúčastníte se nejrůznějšího závodění a podobně. Připraveno a licencováno má být nesčetné množství součástek a nejrůznějších modifikací, díky nimž si svou káru vyšperkujete podle svého a svou premiéru oslaví i nějaké ty nové jízdní módy.

 

S tak nabitým obsahem se jen těžko věří tomu, že bude hra kompletně zdarma, proto předpokládáme, že se v ní objeví systém mikrotransakcí. World Online vyjde toto léto, ale pouze v Asii. Pokud se tam setká s úspěchem, vydají ji autoři i ve zbytku světa.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: Eurogamer.net

 

Byl pro vás článek přínosný?