Hlavní navigace

TP-LINK Archer C20i - nový router zaujme designem

30. 11. 2014

Sdílet

 Autor: TZ TP-LINK
TP-Link uvedl na český trh Wi-Fi směrovač Archer C20i. Novinka podporuje dvě frekvenční pásma a také nový standard Wi-Fi 802.11ac.

TP-LINK Archer C20iWi-Fi router s produktovým označením Archer C20i podporuje komunikaci v pásmu 5 GHz rychlostí až 433 Mbit/s a dalších 300 Mbit/s přidává v pásmu 2,4 GHz. Jednou ze zajímavých  možností u tohoto řešení je možnost vytvoření dvou samostatných sítí, kdy jednoduché úlohy jako posílání e-mailů nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, zatímco méně obsazené 5GHz pásmo je zároveň využíváno pro činnosti náročné na přenosovou kapacitu jako hraní online her nebo streamování videa v HD kvalitě. Za zmínku stojí i možnost vytvoření sítě vyhrazené pro hosty, kteří získají přístup na internet, avšak místní data a další síťové zdroje pro ně zůstanou nedostupné.


Rodiče a správci sítí pravděpodobně ocení možnost nastavení pravidel přístupu pomocí funkce „rodičovské kontroly“, která zajišťuje, aby děti nepřistupovaly k nežádoucímu obsahu nebo se nepřipojovaly mimo stanovenou dobu. Tuto funkci lze efektivně využít také ve firemním prostředí. Proti hrozbám z internetu chrání uživatele integrovaný firewall a ochranu proti průniku zvenčí zajišťuje šifrování WPA-PSK/WPA2-PSK.

Byl pro vás článek přínosný?