Hlavní navigace

Tipy a triky pro zrychlení Windows 10 i celého PC! - 3.díl

20. 12. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Máte pomalý počítač s Windows 10 a chtěli byste jej zrychlit? Pak se nechte inspirovat následujícími devíti tipy a uvidíte, že to půjde.

Předcházející díl

 

Váš počítač je pomalý. Ale příšerně pomalý. Zrychlit jej samozřejmě můžete přidáním operační paměti RAM, popřípadě zakoupením rychlého disku SSD – to však stojí peníze. Pojďme na to jinak – vyzkoušejme nejprve, zda by se nedal vyšší výkon vymáčknout ze samotného operačního systému Windows, a to aniž by nás to stálo byť jen jedinou korunu. A zkusme třeba těchto devět tipů, které vám přinášíme na následujících řádcích. Jedná se o tipy, které dokážou zrychlit váš počítač s Windows 10, a to zcela zdarma.

3. Zrušte některé volby týkající se zobrazování a vzhledu operačního systému

Operační systém Windows se skutečně velmi snaží o to, aby se na jeho grafické rozhraní dívalo co možná nejlépe. Pracujete-li však na počítači, který na tom není výkonově právě nejlépe, pak možná grafické efekty oželíte právě na úkor celkové rychlosti operačního systému.

Klepněte pravým tlačítkem myši na tlačítko Start a z nabídky, která se zobrazí, vyberte položku Systém. V okně Ovládacích panelů, jež se vzápětí zobrazí, pak vyberte položku Upřesnit nastavení systému. Tento odkaz vás přenese do dialogového okna Vlastnosti systému, konkrétně přímo na záložku Upřesnit. V sekci Výkon nyní klepněte na tlačítko Nastavení (jedná se o první tlačítko Nastavení ze tří, které se na této záložce nacházejí). Po stisku tlačítka se ocitnete v dalším dialogovém okně, kde můžete zrušit zaškrtnutí některých voleb, popřípadě můžete rovnou vybrat možnost optimalizovat pro výkon.

Operační systém Windows můžete zrychlit i tím, že vypnete používání speciálních efektů

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?