Hlavní navigace

TIP: zajímavé miniaplikace pro Windows 7

31. 8. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme tři zajímavé miniaplikace, které vám usnadní práci ve Windows Vista/7

Magic Folder

První aplikace, kterou si dnes představíme, vám umožní snadnější práci se soubory. Magic Folder podle koncovek souborů automaticky rozeznává, do jakých složek patří. Například soubory s koncovkami .doc a .xls uloží do složky Dokumenty zatímco JPEG a GIF do složky Obrázky. Vytvářet můžete i své vlastní složky, u nichž lze nadefinovat, jaké typy souborů se do nich mají ukládat.

Screen Sapper

Měli jste problémy s tvorbou screenshotů na vašem monitoru? S touto aplikací to již nebude problém. Screen Sapper zaznamená dění na monitoru a vy si zvolíte, v jakém formátu chcete obrázek uložit (BMP, JPG, GIF a další). Můžete vytvořit screenshot vybrané části obrazovky nebo celé plochy.

příloha_ovladnete_sva_data

System Control

Poslední zajímavá aplikace v našem dnešním výčtu je System Control. Ta nabízí tlačítka, která slouží k rychlému vypnutí nebo restartování počítače. Obsahuje však i další potřebné odkazy třeba na Správce úloh, příkazový řádek nebo ovládací panely. Navíc uživatele jistě potěší, že si u System Control můžete vybrat z až deseti možných motivů/vzhledů aplikace.

Byl pro vás článek přínosný?