Hlavní navigace

Tip: Vypořádejte se s nejčastějšími problémy Wi-Fi sítě - 4. díl

25. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © Kirill_M - Fotolia.com
V závěrečném díle se podíváme na přeinstalaci ovladače Wi-Fi adaptéru a na možnost upgradu firmwaru směrovače.

Využití bezdrátové technologie Wi-Fi se stává čím dál tím častějším způsobem připojení k internetu v domácnostech i firmách. Ne vždy ale vše funguje, jak má. Podívejme se, jak řešit nejčastější problémy.


6) Přeinstalujte ovladače bezdrátového adaptéru

Pokud i po kompletním resetu, o kterém jsme si řekli v minulém díle, problémy s připojením v případě jednoho jediného počítače stále přetrvávají, zvažte reinstalaci ovladače či softwaru, který spravuje bezdrátový adaptér. V prvním kroku bude nutné stáhnout nejnovější ovladače nebo příslušný software, který by měl být volně dostupný na webu výrobce vašeho počítače či webu výrobce samotného adaptéru. Společně s ovladačem byste na webových stránkách měli nalézt postup pro instalaci daného ovladače. Software nainstalujte a restartujte počítač.

7) Aktualizujte firmware vašeho směrovače

Pakliže ani nyní problémy neustaly, dostává se do hledáčku naší pozornosti samotný směrovač. Výrobci hardwaru typicky zveřejňují aktualizace firmwaru svých směrovačů, jejichž prostřednictvím opravují reportované chyby či přidávají další funkcionalitu.

příloha_ovladnete_sva_data

Jak zjistit, zda je k dispozici aktualizace firmwaru? Nejprve se přihlaste do administračního webového rozhraní vašeho směrovače a zjistěte verzi aktuálně nainstalovaného firmwaru (tuto informaci běžně naleznete v sekci jako systém, status, apod.) a následně na webové stránce výrobce síťového adaptéru (či celého počítače) vyhledejte sekci jako podpora nebo ke stažení, kde bude k dispozici nejnovější software pro váš konkrétní model. Pakliže zjistíte, že nemáte nainstalován nejnovější firmware, bez prodlení tak učiňte.

Nepomohlo ani toto řešení? V takovém případě je nutné určit, na které straně je chyba. Pakliže se ke směrovači nemůže připojit pouze jedno zařízení (ostatní fungují) a nepomohla ani reinstalace ovladačů, pak je takové zařízení zralé na reklamaci nebo opravu. Pokud se naopak ke směrovači nemůže připojit žádné z několika zařízení, potom byste se se svým směrovačem měli vypravit přímo k prodejci.

Byl pro vás článek přínosný?