Hlavní navigace

Tip: Vybavte prohlížeč Google Chrome užitečnými doplňky - 1. díl

30. 1. 2012

Sdílet

 Autor: © Guy Erwood - Fotolia.com
Ať už jste dlouhodobými či začínajícími uživateli prohlížeče Google Chrome, jistě by se vám mohly hodit některé užitečné doplňky, na něž se v následujícím textu podíváme.

 

Některé webové statistické služby již koncem minulého roku tvrdily, že se prohlížeč Google Chrome dostal na druhé místo v pomyslném souboji prohlížečů, přičemž křivka jeho grafu nadále stoupá. Pakliže jste se také rozhodli na tento prohlížeč konvertovat, mohly by vám v závislosti na primárním využití browseru přijít vhod některé doplňky, jež si můžete zdarma stáhnout a do prohlížeče nainstalovat. Podívejme se, které z nich stojí za vyzkoušení.


1) StayFocused

Jak už sám název napovídá, StayFocused (neboli „soustřeď se“) představuje doplněk, jenž vám pomůže zbavit se zlozvyku známého pod pojmem prokrastinace. Ušijte si na sebe bič, jenž vám zabrání v neproduktivním prohlížení zábavných stránek (viz Facebook.com, 9gag.com a další). Doplněk vám umožní nastavit časový limit pro procházení zadaných stránek, po jehož překročení se přístup k webu zablokuje až do dalšího dne. Násilného odblokování můžete dosáhnout pouze odinstalací doplňku. Dále lze pro pravidla nastavit konkrétní denní doby, samostatné subdomény či typ obsahu (jako například Flash hry).

stayfocused
2) Aviary

Doplněk Aviary slouží jako jednoduchý editor webových obrázků, který můžete využívat přímo bez nutnosti přesměrování na jiné stránky. Při procházení webu pouze klikněte pravým tlačítkem na vybraný obrázek a zvolte Edit image. Otevře se jednoduchý widget, jehož prostřednictvím budete moci provádět základní úkony jako úpravu barev, ořez, rotace, redukci červených očí nebo vkládání vtipných obrazových elementů a nakonec výsledek uložit do počítače.

příloha_ovladnete_sva_data


Užitečnou funkcí je také možnost sejmutí snímku obrazovky a otevření zachyceného obrázku v mírně pokročilejším editoru, který vám například umožní ke snímku přidat poznámku nebo využít další efekty. Nečekejte od editoru žádné zázraky, avšak za účelem rychlých a jednoduchých úprav netřeba spouštět pokročilý grafický software.

aviary

Byl pro vás článek přínosný?