Hlavní navigace

TIP: upravujte fotografie zdarma ve Windows Live Photo Gallery

21. 7. 2010

Sdílet

Pokud chcete své fotografie jednoduše upravovat, sdílet a třídit, zřejmě nepotřebujete žádný placený program – vyzkoušejte Windows Live Photo Gallery Wave 4.

Microsoft před nedávnem zveřejnil veřejnou betaverzi Windows Live Photo Gallery Wave 4. Co přináší?

Jednoduché hledání fotografií

Program umožňuje zorazovat náhledy všech vašich fotek v jednom okně nebo je můžete třídit do speciálních adresářů. Fotografie lze také označovat a sdružovat do skupin podle různých kritérií.

Automatické rozpoznání obličeje

Už předchozí verze Photo Gallery uměla rozpoznávat tváře lidí, avšak abyste mohli vyhledávat fotografie s určitými osobami, nejdříve jste museli manuálně identifikovat každou osobu na všech svých fotografiích. A to bylo velmi pracné. Wave 4 obličeje označuje automaticky - označíte tváře jen na jedné fotografii a program si je sám najde i na fotografiích dalších.

Organizace nástrojů

Jednou z hlavních změn v nové Photo Gallery je, že nástroje a ovládací tlačítka jsou organizována logicky do skupin podle své funkce - podobně jako v nových Office. Snadněji tak najdete tlačítko nebo nastavení, které hledáte.

Úprava fotografií

Editování fotografií je velmi snadné. Stačí dvakrát poklikat na fotku a zobrazí se všechny běžné nástroje sloužící k úpravě fotografií - obrázky můžete barevně doladit, upravit červené oči nebo různě natáčet.

ICTrocenka

Sdílení

Wave 4 je také o sdílení fotografií s přáteli. Své fotografie a videa můžete jednoduše odeslat na celou řadu míst: SkyDrive, YouTube nebo Facebook.

Byl pro vás článek přínosný?