Hlavní navigace

TIP: Stáhněte si nejnovější bepečnostní nástroje s SSDownload

16. 8. 2011

Sdílet

 Autor: © Jesse-lee Lang - Fotolia.com
Při odstraňování virů byste vždy měli mít po ruce užitečné bezpečnostní nástroje s aktualizovanými databázemi škodlivých kódů. S výběrem a stažením utilit vám pomůže nástroj SSDownloader.

Ať už opravujete vlastní počítač či se na vás s prosbou o pomoc obrátí kamarád, vždy se hodí mít k dispozici specializované nástroje umožňující skenování systému, odhalení škodlivého softwaru a jeho léčení nebo odstranění. Nejschůdnějším řešením je vytvořit si záchranný flash disk, na němž budete mít uloženy všechny potřebné nástroje tak, abyste je měli kdykoliv po ruce. Pokud zvažujete, co vše na flash disk zahrnout, prohlédněte si seriál Vytvořte si bootovací flash disk poslední záchrany představující některé základní nástroje a postupy.

Co se však týká antivirových programů, vývojáři neustále vydávají nové verze a aktualizace, tudíž nemá příliš smysl podobné programy dlouhodbě uchovávat na flash disku. Rozumnějším řešením je potřebný software stáhnout z internetu až v případě potřeby tak, abyste měli jistotu, že se jedná o aktualizované programy. Právě na výběr a stahování bezpečnostních programů se specializuje bezplatný nástroj SSDownloader, jenž vám v přehledném uživatelském rozhraní zobrazí nabídku nejpopulárnějších bezplatných utilit a automaticky je za vás stáhne. Program je navíc přenosný, tudíž jej můžete spouštět ze svého flash disku.

SSDownloader_antivir

Prostředí nástroje SSDownloader se dělí na pět karet představujících kategorie Free Antivirus(bezplatné antiviry), Security Suites - Trial Versions (zkušebních verze bezpečnostních balíků), Malware Removal (anti-malwarové programy), Firewalls (firewally) a Other Tools (další nástroje). Ve všech skupinách naleznete dohromady okolo padesáti programů včetně odkazů na stránky výrobce a možnosti přímého stažení.

SSDownloader automaticky rozezná verzi vašeho operačního systému tak, aby mohl stáhnout patřičné instalační soubory. Pakliže si tedy přejete některé nástroje stáhnout, pouze zaškrtněte jejich příslušná políčka a klikněte na tlačítko Download. Umístění stahovaných souborů můžete změnit pomocí tlačítka Change Download Directory.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: ©Jesse Lee - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?