Hlavní navigace

TIP: spravujte Google Docs pomocí speciální aplikace

13. 2. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na aplikaci, která vyřeší běžné problémy Google Docs.

I když jsou Google Docs velmi propracovaným nástrojem na tvorbu dokumentů online, je zde několik věcí, které vám mohou vadit:

1. Nechtěné zavření záložek

Znáte to, máte otevřených několik záložek a jednou z nich jsou Google Docs. Při zavírání jedné ze záložek však omylem uzavřete tu s Docs. I když se vám žádná data neztratí (Google Docs je ukládají každých pár sekund), je otravné otevírat tuto aplikaci opět online.

2. Nahrávání dokumentů

Cloud24

Všechna data do Google Docs musíte nahrávat přes rozhraní Googlu, ke kterému se musíte většinou složitě proklikat a vybrat z množství nastavení. Nahrát několik dokumentů zaráz je navíc nemožné.

Naštěstí však existuje bezplatná aplikace, která vám s těmito problémy pomůže. Jmenuje se GMDesk a umožní vám otevřít Google Docs v odděleném okně vašeho prohlížeče - je to podobné, jako byste Google Docs spouštěli jako aplikaci nainstalovanou na vašem PC. Podobně GMDesk pomůže také s nahráváním dokumentů. A perlička na závěr - GMDesk vám umožní spravovat nejen Google Docs, ale také další produkty od Googlu jako Gmail nebo Picasa.

Byl pro vás článek přínosný?