Hlavní navigace

Tip: Služby a nástroje Google pro váš byznys - 4. díl

16. 1. 2013

Sdílet

 Autor: © S.John - Fotolia.com
V dalším díle se zaměříme na rychloua snadnou tvorbu dotazníkových formulářů a nástroj pro testování mobilního webu.

Google již provozuje tolik služeb, že je snadné přehlédnout, kolik z nich lze s výhodou využít pro firemní účely. Podívejme se na nejužitečnější nástroje, které vám pomohou zefektivnit váš byznys.

 

<< Předchozí díl | Následující díl >>

 

Formuláře Google

Formuláře Google zastávají funkci nástroje pro rychlou a jednoduchou tvorbu dotazníků a průzkumů. Pro využití služby si nejprve nainstalujte bezplatný doplněk Google Forms z Chrome Web Store a následně již můžete začít formuláře vytvářet. Vyberte si některý z přednastavených grafických motivů a následně přidávejte jednotlivé otázky a typy odpovědí (vícenásobný výběr, zaškrtávací políčko, měřítko nebo textová odpověď). Výsledný formulář můžete distribuovat například prostřednictvím emailu. Vyplněné údaje, které příjemci odešlou kliknutím na tlačítko umístěné na konci formuláře, se automaticky ukládají na váš Google Drive, načež si můžete nechat zobrazit výsledky.

google-fomrulare

GoMo

V době briskně se rozvíjejícího mobilního internetu jsou webové stránky optimalizované pro smartphony téměř nezbytností. Služba GoMo z produkce Googlu vám umožní otestovat vlastní webové stránky, zda vyhovují požadavkům malých displejů a dotykového ovládání. Po zadání adresy vašeho webu se stránka zobrazí na displeji virtuálního smartphonu a systém vám následně položí několik otázek vztahujících se k vizuálnímu dojmu mobilní stránky. Na základě odpovědí vyhodnotí kvalitu mobilní verze vašeho webu a poskytne množství doporučení vztahujících se k optimalizaci mobilního webu.

 

Poznámka: Služba GoMo už aktuálně nefunguje a na výše uvedeném odkazu ji tedy nenajdete. Článek o tom, proč tomu tak je a jaké jsou alternativy, naleznete na webu DailyWireless.org.

google-gomo

příloha_ovladnete_sva_data

 

V příštím, závěrečném díle se poodíváme na možnosti přehledného řazení emailů formou Prioritní pošty a probereme také Dvoufázové ověření účtu Google pro zajištění vyššího bezpečí.

Byl pro vás článek přínosný?