Hlavní navigace

Tip: Seznamte se s nejčastějšími mýty o smartphonech

13. 4. 2012

Sdílet

 Autor: Sunnysoft
Ve spolupráci se společností Sunnysoft vám přinášíme čtyři nejrozšířenější mýty týkající se používání chytrých mobilních telefonů.

První obecně zažitý mýtus je ten, že chytré telefony jsou jen pro IT specialisty. Dříve to samozřejmě byla pravda, dnes jsou však smartphony spíše mainstreamem uzpůsobeným pro používání naprostými laiky. Nejrůznější aplikace od dopravních informací přes počasí a recepty až po přímý přístup k sociálním sítím byly vytvořeny ne proto, aby život komplikovaly, ale naopak aby jej ulehčily.

S tím souvisí i další tradiční předsudek – smartphony jsou složité. To samozřejmě není pravda. Jednotlivé aplikace jsou natolik intuitivní na ovládání, že si jejich základní funkce většinou osvojíte na první pokus ve chvíli, kdy s telefonem pracujete poprvé.

příloha_ovladnete_sva_data

Třetím mýtem je cena. Smartphony jsou pro většinu lidí nedostupným luxusem. Zde jde ale opět o předsudek – vždyť třeba Sony Ericsson Xperia mini, který se také řadí mezi smartphony, cenou nepřekračuje 4 tisíce korun. A takový Samsung Galaxy mini Chick white pořídíte už pod tři tisíce.

Posledním argumentem odpůrců smartphonů je argument čistě subjektivní – někteří lidé chytrý telefon prostě nepotřebují. Což se jim samozřejmě těžko vyvrací. Existují ale aplikace, které mohou přesvědčit váhající více než slova. Například aplikace Google Sky pro Android – když svůj telefon namíříte na večerní oblohu, přesně vám řekne, jaká jsou jména planet, hvězd a souhvězdí, která aktuálně sledujete. A podobných možností je se smartphonem mnohem více.

Byl pro vás článek přínosný?