Hlavní navigace

Tip: Šest funkcí, které si v Office 15 dozajista oblíbíte - 2. díl

29. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © yellowj - Fotolia.com
Vše zatím napovídá, že nová verze Microsoft Office 15 má všechny předpoklady k tomu, aby se stala doslova překvapením roku. Seznamte se s šesti funkcemi, které vás v nové generaci kancelářského balíku určitě osloví.

Společnost Microsoft provedla v novém operačním systému Windows 8 řadu změn. Nepřehlédnutelné je určitě rozhraní Metro optimalizované pro dotykové obrazovky či možnost provozovat operační systém Windows 8 na tabletech s procesory ARM. Microsoft Office je na rozdíl od Windows 8 pro firmy v podstatě "výrobním" nástrojem a již léta věrným společníkem operačního systému Windows. Nová verze kancelářského balíku Office 15 má všechny předpoklady k tomu, aby využila na maximum jedinečné vlastnosti nového operačního systému Windows 8.

Zatím jsme sice neměli možnost osobně si s balíkem Office 15 pohrát, ale dostalo se nám té cti setkat se s Paulem Thurrottem, který patří mezi respektované novináře specializující se na technologie Microsoftu. Poté, co jsme si prostudovali jeho materiál týkající se Office 15, zjistili jsme, že v tomto kancelářském balíku je řada věcí, které ocení jak uživatelé, tak správci sítí.

 

1. díl článku: Skrytý pás karet

 

příloha_ovladnete_sva_data

2) Dotykový režim

Microsoft svým novým operačním systémem Windows 8 vstupuje do světa tabletů, a to jak těch, které jsou založeny na klasické architektuře Intel/AMD, tak na tabletech s procesory ARM (tzv. Windows on ARM neboli WOA). Jedním z typických rysů tabletů je chybějící hardwarová klávesnice a zároveň naprostá závislost na dotykovém rozhraní využívající pro navigaci různá gesta.

Aplikace kancelářského balíku Office 15 obsahují tlačítko pro dotykový režim (Touch Mode), díky němuž bude jednodušší jednotlivé programy používat právě na dotykových zařízeních. Podle Paula Thurrotta se díky dotykovému režimu Touch Mode rozšíří tlačítka a další ovládací prvky na pásu karet a zvětší se rozestupy mezi nimi, aby bylo možné s nimi pohybovat a dotýkat se jich prsty s daleko vyšší přesností.

Byl pro vás článek přínosný?