Hlavní navigace

TIP: Přistupujte k Facebooku přes zabezpečené připojení

6. 5. 2011

Sdílet

Facebook zvýšil bezpečnost uživatelských účtů přidáním možnosti zabezpečeného připojení přes HTTPS. Podívejte se, jak jej zprovoznit.

V dnešní době, kdy se velké množství uživatelů připojuje k internetu prostřednictvím veřejných nezabezpečených Wi-Fi přístupových bodů, představuje využití zabezpečeného síťového protokolu HTTPS rozhodně rozumné opatření. Přístup ke svému účtu na Facebooku přes HTTPS však musíte explicitně povolit.

 

Krok 1:

Přihlaste se na svůj účet a klikněte (vpravo nahoře) na tlačítko Účet. V rozbalovacím menuzvolte Nastavení účtu a v novém okně vyberte Zabezpečení účtu.

Krok 2:

Zobrazí se dvě volby nastavení zabezpečení, přičemž není implicitně aktivována žádná z nich. Pokud se chcete k Facebooku přihlašovat přes HTTPS, zaškrtněte první volbu. Na Facebooku také přibyla možnost přijímat prostřednictvím emailu notifikaci, kdykoliv se nerozpoznané zařízení či počítač připojí k vašemu účtu. Pokud si přejete notifikace aktivovat, zaškrtněte druhou volbu. Vše potvrďte tlačítkem Uložit.

Krok 3:

Pokud jste aktivovali zasílání notifikací, vyplatí se rovněž zkontrolovat, která zařízení se připojují k vašemu profilu. Hned pod volbami, s nimiž jsme pracovali v předchozím kroku, naleznete informace o aktivitě na účtu. Facebook se snaží rozpoznat a zaznamenávat lokaci a zařízení, z nichž byla provedena poslední přihlášení k účtu. Pokud ve vyobrazeném seznamu nerozpoznáváte žádné zařízení, klikněte na „ukončit aktivitu“.

Krok 4:

Přesvědčete se, že se nyní skutečně připojujete prostřednictvím protokolu HTTPS. Podívejte se na adresní řádek prohlížeče, kde byste namísto klasické adresy http://www.facebook.com měli nalézt https://www.facebook.com.

 

Poznámka:

Některé aplikace třetích stran jako například hry mohou vyžadovat přístup k detailům o vašem účtu a požádají vás o ukončení zabezpečeného připojení a využití standardního. Pokud souhlasíte a zvolíte možnost Pokračovat, připojení přes HTTPS bude obnoveno při vašem příštím přihlášení.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: Fotolia © Todor Tcvetkov

Byl pro vás článek přínosný?