Hlavní navigace

Tip: Ovládněte VLC, výkonný přehrávač multimédií - 5. díl

19. 11. 2012

Sdílet

 Autor: © fergregory - Fotolia.com
V závěrečném díle seriálu se podíváme na sice méně užitečné, zato netypické a zábavné vlastnosti přehrávače.

Oblékněte VLC do nového kabátu

Vzhled přehrávače VLC na první pohled zřejmě příliš neuchvátí. Pokud si však potrpíte na designu grafického uživatelského rozhraní, vězte, že lze VLC doplnit o množství skinů a prostředí tak oživit. Soubor s požadovaným vzhledem můžete snadno stáhnout z webu VLC. Následně otevřete menu Nástroje -> Nastavení -> Rozhraní, kategorii vzhled a chování zvolte možnost Použít vlastní vzhled a vyberte z disku stažený .vlt soubor. Nutno zmínit, že výběr je pravdu bohatý, nicméně některé skiny bohužel sází především na vizuální dojem na úkor funkčnosti.

Video á la ASCII art

Závěr seriálu věnujeme nepříliš užitečné, zato nepochybně zábavné vlastnosti. Přehrávač VLC dovede převést video na tzv. ASCII art, neboli obraz vykreslený prostřednictvím alfanumerických znaků. Proč? Kdo ví, možná se vývojáři jen nudili, avšak pakliže má vlastnost pouze pobavit, účel splňuje perfektně.

příloha_ovladnete_sva_data

Z menu vyberte Nástroje -> Nastavení -> Video. Následně rozbalte menu vedle volby Výstup a zvolte Color ASCII art video output. Nyní již můžete spustit libovolné video a užít si netradičního filtru. Jakmile se písmenkové polévky na obrazovce přesytíte, můžete nastavení vrátit opět na hodnotu Výchozí.

vlc-ascii_art

Byl pro vás článek přínosný?