Hlavní navigace

TIP: online antiviry zdarma

10. 9. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme antivirové programy, které nemusíte instalovat a jsou zcela zdarma.

ESET Online Scanner

První bezplatný online antivir, který si představíme, pochází od společnosti Eset. Kromě virů a červů dokáže vyhledat také spyware, trojské koně a další škodlivé kódy - infikované soubory můžete odstranit, pokusit se je vyléčit nebo umístit do karantény. Služba funguje ve všech prohlížečích.

BitDefender Online Scanner

Bezplatný antivir od společnosti BitDefender funguje pouze po doinstalování speciálního doplňku do prohlížeče. Služba nabídne velmi jednoduché nastavení, ve kterém můžete mimo jiné navolit, zda mají být nakažené soubory po odhalení rovnou likvidovány.

McAfee FreeScan

Online antivirus od McAfee má jedinou nevýhodu - funguje pouze v prohlížeči Internet Explorer. Na druhou stranu jde o službu přední společnosti zabývající se počítačovou bezpečností, která nabídne širokou databázi různých virů a červů. Kromě odhalení škodlivého kódu vám McAfee FreeScan také napoví, jak se jej zbavit.

ICTrocenka

Symantec Security Check

O něco komplexnější testování než jiné společnosti nabízí Symantec. Jeho služba Security Check jednak kontroluje, zda se ve vašem počítači nevyskytuje škodlivý software, zároveň však testuje i komplexní zabezpečení vašeho systému před útoky z internetu.

Byl pro vás článek přínosný?