Hlavní navigace

TIP: nejlepší alternativní prohlížeče PDF

26. 10. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme nejlepší alternativy prohlížečů PDF vůči Adobe Readeru.

Free PDF Viewer

Tento prohlížeč nabídne velmi rychlé čtení PDF dokumentů jak na desktopu, tak na mobilním telefonu (aplikace je napsaná v Javě). Samozřejmostí je možnost tisku dokumentu či konverze do jiných formátů. Free PDF Viewer bohužel nepodporuje češtinu, je však dostupný zcela zdarma.

Multivalent 2009

Tento prohlížeč PDF dokumentů je zajímavý v tom, že se jedná o open-source a na vašem pevném disku zabere pouze zanedbatelné 3 MB. Stejně jako předchozí prohlížeč, i Multivalent lze využít k prohlížení PDF na mobilních zařízeních. Není z něj však možné tisknout a také nepodporuje češtinu.

Cool PDF Reader

Cool PDF Reader se od konkurence odlišuje tím, že umožňuje konverzi PDF dokumentů do velkého množství grafických formátů jako JPG, PNG, GIF nebo EPS. Dokumenty můžete převádět také do několika textových formátů. Ani tato aplikace nepodporuje češtinu.

příloha_ovladnete_sva_data

Nitro PDF Reader

Poslední alternativní prohlížeč PDF, který si dnes představíme, umí z dokumentu extrahovat text, obrázky a další grafiku. Díky tomuto programu můžete z dokumentů jednoduše vyrábět screenshoty a přidávat k nim komentáře.

Byl pro vás článek přínosný?