Hlavní navigace

Tip: Nahraďte desktopový software doplňky pro Chrome - 3. díl

15. 2. 2013

Sdílet

 Autor: © raven - Fotolia.com
V dnešním díle se zaměříme na doplňky pro práci s e-mailovými schránkami Gmail a Outlook. Gmail Offline umožní přístup k mailům bez připojení k síti, Outlook Notifier pak nabídne okamžitá upozornění na příchozí zprávy.

Od dob prvních prohlížečů schopných zobrazit prosté HTML se leccos změnilo. Dnes si v browseru spustíte (téměř) plnohodnotné programy. Podívejme se na ty nejužitečnější pro Google Chrome.

 

 | následující díl >>

 

E-mail: Gmail Offline a Outlook Notifier

Pokud jste zvyklí využívat desktopového mailového klienta, pravděpodobně vám práce s webovým rozhraním freemailů jako Gmail nebo Outlook.com příliš nepadla do noty. I pro tyto e-mailové schránky však existují doplňky pro Chrome, které přidají další funkcionalitu nebo jednoduše zpříjemní práci.

V případě schránky Gmail můžete dát šanci doplňku Gmail Offline, který nabídne zcela přepracované GUI a především možnost přístupu k e-mailům i bez připojení k internetu. Rozhraní připomíná spíše verzi pro tablet a celkově působí intuitivnějším dojmem. Hlavní funkcionalitou je však lokální ukládání e-mailů, díky čemuž se ke svým zprávám dostanete kdykoliv. Stejně jako v klasickém Gmailu lze i v Gmail Offline používat filtry, odesílat maily z více adres nebo schránku ovládat klávesovými zkratkami.

gmail offline

Pakliže dáváte přednost konkurenční službě Outlook.com z produkce Microsoftu, můžete dát šanci doplňku Outlook.com Notifier. Oproti Gmail Offline se však jedná pouze o jednoduchý nástroj, který vás ve formě stavové ikony upozorňuje na nově příchozí maily.

outlook notifier

Aplikace využívá systému notifikací na ploše, tedy vyskakovacích oken, které vás okamžitě informuje o nové zprávě. Notifikace se dají samozřejmě také vypnout, pakliže se nechcete nechat rušit od práce. Tuto volbu naleznete v menu Možnosti pod ikonou doplňku.

outlook notifier popup

příloha_ovladnete_sva_data

 

Následující díl věnujeme webovým tabulkovým procesorům.

Byl pro vás článek přínosný?