Hlavní navigace

Tip: Mailujte jako profesionál - 5. díl

11. 11. 2011

Sdílet

E-mail obecně často leží na hraně mezi užitečností a překážkou. Je to nedocenitelná pomůcka pro komunikaci a práci, na druhou stranu může být nepraktický, vtíravý – a někdy dokonce i ohrožující bezpečnost.

V následujícím článku vám nabízíme malý návod k tomu, jak svou elektronickou schránku zkrotit a přizpůsobit obrazu svému. Zkrátka, jak se stát profesionálem v e-mailování a zefektivnit další oblast vaší práce.

1. díl seriálu: Nastavte své e-maily do režimu „zdřímnutí“

2. díl seriálu: Zkroťte Gmail prioritními zprávami a rozpletenými konverzacemi

3. díl seriálu: Chraňte své soukromí jednorázovými e-mailovými adresami

4. díl seriálu: Vkládejte přímo váš výběr e-mailových podpisů

5. díl seriálu: Zjistěte, zda vaše e-mailová schránka byla napadena hackerem

6. díl seriálu: Posílejte obrovské přílohy

 

Zjistěte, zda vaše e-mailová schránka byla napadena hackerem

Prakticky každý den slyšíme zprávy o další e-mailové databázi, kterou zneužili hackeři. „Dobrou“ zprávou je, že tito drobní i větší zlodějíčkové často zveřejňují ukradené databáze online. Tou špatnou zprávou je fakt, že jste si doteď nemohli být jisti, zda vaše adresa není mezi zneužitými.

Teď už můžete: služba HackNotifier zkontroluje vaši adresu a porovná ji s rostoucím počtem veřejně známých e-mailových databází. Do určeného políčka napište adresu a klikněte na Have I been hacked? (Byl jsem kompromitován?). Pokud jsou výsledky negativní, můžete zůstat v klidu. Přesto byste měli pokračovat ve svědomitém vymýšlení silných hesel, často tato hesla obnovovat a hlavně je nepoužívat pro více účtů najednou.

DT24

Pokud vás HackNotifier nepotěší, alespoň vám oznámí, které z vašich účtů byly napadeny a poskytne informace o únicích dat. Služba také nabízí nepřetržitý monitoring účtu za 5 dolarů na rok (případě 7, jestliže chcete okamžité upozornění na mobilní telefon). HackNotifier bohužel nenabízí informace o tom, co dělat s již napadeným účtem.

Byl pro vás článek přínosný?