Hlavní navigace

TIP: Kalendář Google - triky, o kterých jste nevěděli - 1. díl

19. 4. 2011

Sdílet

Kalendář od Googlu nabízí spoustu běžně známých funkcí, avšak i několik, o kterých se již tolik neví. My si dnes představíme dva tipy, které vám usnadní práci i čas.

Klávesové zkratky

Klávesové zkratky mohou ušetřit spoustu času. K zobrazení jejich kompletního seznamu otevřete svůj Google Kalendář a stiskněte Ctrl+?. Naše zkušenosti bohužel říkají, že lze tuto funkci z důvodu nešikovně volené kombinace kláves zobrazit jen při anglickém rozvržení klávesnice. Níže uvádíme šest nejpoužívanějších zkratek, jejich kompletní přehled je k vidění také v nápovědě ke kalendáři (pouze v anglickém jazyce).


Vytvoření nové události: stiskněte "c"
Přesunout se na dnešní rozvrh: stiskněte "t"
Zobrazit kalendář na den: stiskněte "1" nebo "d"
Zobrazit kalendář na týden: stiskněte "2" nebo "w"
Zobrazit kalendář na měsíc: stiskněte "3" nebo "m"
Zobrazit nastavení kalendáře: stiskněte "s"

Automatické zamítání událostí

Pokud víte, že budete nějaký čas pryč, můžete využít automatického zamítání událostí. Klikněte v pravém horním rohu na Nastavení, vyberte Nastavení Kalendáře a přejděte na záložku Laboratoř. Zde u funkce Automatické zamítání událostí zatrhněte Aktivovat a provedené změny potvrďte dole kliknutím na tlačítko Uložit. Pokud vám nyní během doby, kdy budete pryč, pošle někdo například pozvánku na událost, váš kalendář ji automaticky odmítne.

 

2. díl článku: http://pcworld.cz/software/tip-kalendar-google-triky-o-kterych-jste-nevedeli-2-dil-20143

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © Franz Pfluegl - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?