Hlavní navigace

TIP: Jak vyzrát na neduhy MS Word - 4.díl

22. 5. 2011

Sdílet

 Autor: © photo-dave - Fotolia.com
V dnešním díle si ukážeme, jakým způsobem nastavit výchozí font nových dokumentů prostřednictvím úpravy Normální šablony.

Jistě jste už někdy čelili nepříjemné situaci, kdy se nepochopitelně sám měnil vámi nastavený font, nedaly se vyrovnat sloupce nebo celý program "zamrznul" a přišli jste tak o rozpracovaný dokument. Společně se podíváme, jak zvládnout pět nejčastějších problémů spojených s textovým procesorem Microsoft Word. Uvedené postupy jsou určeny pro verze Word 2007 a Word 2010.

 

1. problém: http://pcworld.cz/software/tip-jak-vyzrat-na-neduhy-ms-word-1-dil-20269

2. problém: http://pcworld.cz/software/tip-jak-vyzrat-na-neduhy-ms-word-2-dil-20270

3. problém: http://pcworld.cz/software/tip-jak-vyzrat-na-neduhy-ms-word-3-dil-20299

 

4) V dokumentech nelze trvale změnit implicitní font

Microsoft Word vás může v některých případech nemile překvapit velice houževnatým nastavením implicitního fontu, jehož se zkrátka nemůžete zbavit. Přestože font v dokumentu změníte a soubor uložíte a uzavřete, při příštím otevření můžete zjistit, že se úprava vůbec nezaznamenala.

Nejjednodušším řešením je provést změnu implicitního fontu přímo v Normální šabloně, díky čemuž bude kýžený font využívat každý nově vytvořený dokument.

Otevřete nový dokument při použití Normální šablony. Pakliže jste nikdy dříve úpravy šablon neprováděli, nové dokumenty jistě Normální šablonu využívají.

V horním menu vyberte záložku Domů a v poli výběru stylů klikněte pravým tlačítkem na ikonu Normální. Z kontextového menu vyberte volbu Změnit a v nově otevřeném okně vyberte libovolný font. Zaškrtněte volbu Nové dokumenty založené na této šabloně a potvrďte tlačítkem OK.

styly

Pokud používáte více šablon, bude potřeba změnit implicitní font také v nich.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © photo-dave -Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?