Hlavní navigace

TIP: Jak využívat záznamu postupu při potížích

28. 5. 2011

Sdílet

Občas se může stát, že technicky zdatnějším přátelům nedokážete vysvětlit, co vede k problémům na vašem počítači. Pomocnou ruku vám podá aplikace ve Windows 7.

Tato funkce se jmenuje Záznam postupu při potížích a není vůbec složité ji používat. Všechnu práci totiž dělá sama – zaznamenává, co uživatel s počítačem provádí, a data dále ukládá do souborů MHTML (multimediální HTML), které se dají jednoduše poslat e-mailem a zobrazit v internetovém prohlížeči. Ve výsledku to tedy vypadá jako série screenshotů, které zaznamenávají, co vede k chybám. Kde však tuto aplikaci najít a jak ji používat?

Windows 7

Prvním krokem je otevření menu Start a vyhledání textu „psr.exe“. Po otevření tohoto souboru stačí kliknout na Zahájit záznam a spustit program, který vám způsobuje problémy. Nahrávání lze samozřejmě také pozastavit a opět spustit. Prostřednictvím tlačítka Přidat komentář pak lze připisovat poznámky.

Windows 7

Jakmile je hotovo, klikněte na Ukončit záznam. Nahrávka se uloží do vámi zvolené složky ve formátu .zip, jenž můžete posléze odeslat tam, kam potřebujete.

Windows 7

Byl pro vás článek přínosný?