Hlavní navigace

Jak v Gmailu nastavit automatické odpovídání na e-maily

28. 7. 2021

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Nenechte své přátele, klienty ani rodinu týden bez odpovědi, nastavte si v Gmailu na dobu nepřítomnosti automatickou odpověď. Zabere to jen chvíli.

Jedete na dovolenou nebo pracovní cestu a víte, že se následujících několik dní či dokonce týdnů nedostanete k internetu? Existuje snadný způsob jak zajistit, že vaši přátelé, rodina, spolupracovníci i další lidé obdrží předem zvolenou odpověď a dozví se tak o vaší nepřítomnosti. 

Jak automatickou odpověď v nepřítomnosti nastavit?

Pro nastavení automatické odpovědi přejděte do nastavení Gmailu kliknutím na ikonu ozubeného kolečka v pravém horním rohu.

Gmail

Následně klikněte na položku „Zobrazit všechna nastavení

Gmail

Zobrazí se všechna dostupná nastavení. Volby pro aktivaci a úpravy automatické odpovědi v nepřítomnosti se ukrývají v části „Obecné“ úplně dole. Pro aktivaci je tedy nutné v části obecné odrolovat na zobrazené stránce zcela dolů.

Gmail

parametrech automatické odpovědi můžete nastavit datum počátku a konce nepřítomnosti, případně určit pouze počátek nepřítomnosti, čímž budou automatické odpovědi zasílány dokud je ručně nezrušíte. Dále vyplňte předmět odpovědi a samotný text zprávy. Ten může být ve formě prostého či formátovaného textu. K dispozici je také možnost zasílání automatických odpovědí na přijaté e-maily pouze v případě, kdy se odesilatel nachází ve vašem adresáři.

Gmail

Na závěr provedené změny potvrďte kliknutím na tlačítko „Uložit změny“.

Gmail

příloha_ovladnete_sva_data

Odesílání automatických odpovědí v nepřítomnosti skončí uplynutím nastavené doby, případně okamžitě pokud ručně zvolíte položku „Vypnout automatickou odpověď v nepřítomnosti“. Rychlé nastavení preferencí a jejich úpravy můžete provést také přímo z horní lišty, která je viditelná po dobu aktivních automatických odpovědí.

Gmail

Byl pro vás článek přínosný?