Hlavní navigace

TIP: jak na spořič obrazovky na více monitorech

25. 2. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na to, jak si poradit se spořičem obrazovky, pokud máte dva monitory a Windows XP.

Čtenář Karel z Prachatic nám zaslal zajímavý problém, s nímž si neví rady. Má ke svému počítači (s Windows XP) připojeny dva monitory, spořič obrazovky se však zobrazuje pouze na jednom z nich. Co s tím? Možností je více.

Možnost 1: upgradujte na Windows 7. U nejnovější verze Windows se spořičem na více monitorech problém mít určitě nebudete (vyzkoušeno). Stejně tak si se spořičem na dvou monitorech jednoduše poradí  Windows Vista.

Možnost 2: vyzkoušejte webové stránky ReallySlick.com, na kterých si můžete vybrat z několika desítek spořičů, které poběží i na více monitorech. Stačí si pouze stáhnout aplikaci Really Slick Screensavers verze 0.1 (najdete ji v sekci Outdated Windows versions), která se o problém postará.

příloha_ovladnete_sva_data

Možnost 3: třetí možnost vás možná nepotěší, ale pokud nechcete upgradovat na nové Windows nebo stahovat speciální aplikaci, stojí za zvážení - zapomeňte na spořiče obrazovky a nastavte Windows tak, aby se vám oba monitory po čase vypnuly. Ušetří vám to mimo jiné trochu elektrické energie.

Foto: Fotolia, Ayvengo

Byl pro vás článek přínosný?